Абонамент за бюлетин
Кутийки любов
-10%

Кутийки любов

ISBN: 9786191791491
Издател: Летера
Издадена: 2023
Брой страници: 64
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
Книгата „КУТИЙКИ ЛЮБОВ“ има за цел да помогне на родителите да разберат по- добре характерните страхове на своите деца при постъпването им в детска градина. Да им даде инструменти и идеи, с които те самите да ги подкрепят, така че по-бързо, безпрепятствено и уверено да се приспособят към новата среда.

„КУТИЙКИ ЛЮБОВ“ е замислена в помощ на родителите, но тя би могла да бъде полезна и на педагози, психолози, медицински лица и други специалисти, работещи с деца, за които дори и кратките раздели с техните семейства са трудни и мъчителни.

Предложените в нея терапевтични подходи биха могли да подпомогнат преодоляването на проблема на затрудненото приспособяване на децата не само в детската градината, но и в болница или социална институция, ако, за съжаление, това се налага.

---------------

Камелия КОВАЧЕВА е психолог, възпитаник на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, член на Дружеството по позитивна психотерапия – България. Близо 10 години работи в сферата на ранното детско развитие, като практиката й е свързана с работа с деца в детски градини, в болнична среда, с деца и семейства от уязвими общности, с деца, преживели насилие, с трудности в развитието и др.

„Дългогодишният ми опит ме увери в окриляващо действие и лечебна сила на детската игра. Играейки, децата опознават света, изграждат своите характери, преборват страховете си. Именно затова, в тази книга избрахме игровия подход, чрез които децата по най-естествения за тях начин – чрез приказки, игри и творчество, да се адаптират към първата по-продължителна раздяла с мама и татко – постъпването в детска градина“ – коментира авторът.

Цветелина ГАНЕВА е психолог, експерт по ранно детско развитие, член на Дружеството по позитивна психотерапия – България и специалист по ранна детска интервенция. Има дългогодишен опит в неправителствения сектор, свързан с предоставянето на професионални услуги за деца, специалисти и семейства, както и в координирането на проекти и инициативи, свързани с игрови формати за деца и техните семейства.

„Вярвам, че няма по-успокояващо нещо за децата от общуването с техните родители! От това да прекарвате време заедно с тях, разговаряйки откровено и с разбиране за детските страхове. Че Вие, родителите, сте най-добрият пример и помощник за Вашите деца във всяка трудна ситуация! Тази книга и нашите насоки имат за цел само да ви подкрепят в това!“, споделя авторът.

Книги, подобни на "Кутийки любов"

Изкуството да бъдеш родител
-10%

Изкуството да бъдеш родител

Д-р Фицхю Додсън

19.80 лв.
Уникални хора
-5%

Уникални хора

Д-р Бари М. Призант, Том Фийлдс-Майър

20.90 лв.
Помогнете на детето ви да порасне с Монтесори
-10%

Помогнете на детето ви да порасне с Монтесори

Марджори Шнайдер

11.61 лв.
Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст
-5%

Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст

Пламен Калчев

9.50 лв.
Как да си отгледаш викинг

Как да си отгледаш викинг

Хелън Ръсел

19.99 лв.

Други книги от Камелия Ковачева

Коментари за "Кутийки любов"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах