Абонамент за бюлетин
Кутийки любов
-10%

Кутийки любов

ISBN: 9786191791491
Издател: Летера
Издадена: 2023
Брой страници: 64
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
Книгата „КУТИЙКИ ЛЮБОВ“ има за цел да помогне на родителите да разберат по- добре характерните страхове на своите деца при постъпването им в детска градина. Да им даде инструменти и идеи, с които те самите да ги подкрепят, така че по-бързо, безпрепятствено и уверено да се приспособят към новата среда.

„КУТИЙКИ ЛЮБОВ“ е замислена в помощ на родителите, но тя би могла да бъде полезна и на педагози, психолози, медицински лица и други специалисти, работещи с деца, за които дори и кратките раздели с техните семейства са трудни и мъчителни.

Предложените в нея терапевтични подходи биха могли да подпомогнат преодоляването на проблема на затрудненото приспособяване на децата не само в детската градината, но и в болница или социална институция, ако, за съжаление, това се налага.

---------------

Камелия КОВАЧЕВА е психолог, възпитаник на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, член на Дружеството по позитивна психотерапия – България. Близо 10 години работи в сферата на ранното детско развитие, като практиката й е свързана с работа с деца в детски градини, в болнична среда, с деца и семейства от уязвими общности, с деца, преживели насилие, с трудности в развитието и др.

„Дългогодишният ми опит ме увери в окриляващо действие и лечебна сила на детската игра. Играейки, децата опознават света, изграждат своите характери, преборват страховете си. Именно затова, в тази книга избрахме игровия подход, чрез които децата по най-естествения за тях начин – чрез приказки, игри и творчество, да се адаптират към първата по-продължителна раздяла с мама и татко – постъпването в детска градина“ – коментира авторът.

Цветелина ГАНЕВА е психолог, експерт по ранно детско развитие, член на Дружеството по позитивна психотерапия – България и специалист по ранна детска интервенция. Има дългогодишен опит в неправителствения сектор, свързан с предоставянето на професионални услуги за деца, специалисти и семейства, както и в координирането на проекти и инициативи, свързани с игрови формати за деца и техните семейства.

„Вярвам, че няма по-успокояващо нещо за децата от общуването с техните родители! От това да прекарвате време заедно с тях, разговаряйки откровено и с разбиране за детските страхове. Че Вие, родителите, сте най-добрият пример и помощник за Вашите деца във всяка трудна ситуация! Тази книга и нашите насоки имат за цел само да ви подкрепят в това!“, споделя авторът.

Книги, подобни на "Кутийки любов"

Изкуството да бъдеш родител
-10%

Изкуството да бъдеш родител

Д-р Фицхю Додсън

19.80 лв.
Уникални хора
-5%

Уникални хора

Д-р Бари М. Призант, Том Фийлдс-Майър

20.90 лв.
Помогнете на детето ви да порасне с Монтесори
-10%

Помогнете на детето ви да порасне с Монтесори

Марджори Шнайдер

11.61 лв.
Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст
-5%

Многомерна скала за тревожност в юношеска възраст

Пламен Калчев

9.50 лв.
Как да си отгледаш викинг
-10%

Как да си отгледаш викинг

Хелън Ръсел

17.99 лв.

Други книги от Камелия Ковачева

Коментари за "Кутийки любов"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах