Абонамент за бюлетин
Кралицата на Разврата

Кралицата на Разврата

ISBN: 9789548799072
Издател: Астерим
Издадена: 2008
Брой страници: 358
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 12.45x19.80
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Френската принцеса Изабела е щастливо омъжена за красивия Едуард II, крал на Англия, но нейната радост скоро се превръща в омраза. Пиърс Гавестън – егоистичния и користолюбив придворен ласкател бързо обсебва леглото на нейния съпруг. Няма друга жена, която да надминава по хубост Изабела, но друг мъж? Красивата кралица трябва да използва хитрост и съблазън, докато мъжете се изреждат през леглото на съпруга й. Изабела се обръща към Мортимър от Уигмор – в неговото легло тя намира успокоение и обич, без да обръща внимание, че за всички тя е "развратната кралица". Но дори присъствието на Мортимър не може да утоли жаждата й за мъст, след като вкуса на отмъщението е толкова примамващ.

Освирепяла и жадна за кръв тя преследва любовниците на съпруга си до край. Тя би разкъсала Англия на две за да задоволи яроста си, а ако се провали, тогава нейният син ще защити честта й. Тази задкулисна борба до голяма степен предопределя съдбата на Англия. В тази исторически достоверна и завладяваща история за силата и страстта, Хилда Люис показва по незабравим начин как бъдещето на държавите често е било решавано в кралските спални.

Книги, подобни на "Кралицата на Разврата"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.
Театър "Империя"

Театър "Империя"

Майкъл Бол

24.00 лв.

Други книги от Хилда Люис

Коментари за "Кралицата на Разврата"
Милена Евтимова - 24/04/2012
Сюжетът е интересен. Но книгата така и не успя да ме грабне заради НЕГРАМОТНОСТТА, с която е напечатана. Шрифтът е (както са писали и другите) много дребен. Аз имам отлично зрение, но е мъчително да си присвивам очите и да ми бягат буквите. Пълно е с правописни, пунктуационни и граматически грешки. Просто нямам думи. Пълна отврат! Добре, че я взех на промоция, иначе изобщо не си заслужава 15 кинта.

ТХ - 24/06/2009
Книгата е разкошна. Увлекателна история, плътнокръвни герои и умело пресъздаване на епохата. Само че най-доброто доказателство за качеството на историята е това, че въобще успях да я завърша. Защото редакцията беше наистина отвратителна. Правописни и граматични грешки - колкото искаш. Грешки при печатането - толкова много, че чак беше досадно. Да не говорим, че не е съобразена с най-елементарните норми на българското книгопечатане. В България пряката реч се отбелязва с "-" пред думите на героя, а кавичките се ползват за неговоите мисли. Защо в първите няколко страници на книгата това правило беше спазено, а после - напълно забравено, като пряката реч и мислите се предаваха по английските правила... Не че и те бяха много зачетени, след като често трябваше да се опитвам по контекста да позная кое все пак е реч и кое - текст. Размерът на шрифта беше мъчение. На 16г. съм, нямам никакви проблеми с очите, но беше наистина трудно да чета за повече от час-два. Шрифтът просто уморяваше.
Но все пак книгата наистина си заслужава, надявам се в съвсем скоро време да бъде преиздадена, за да се поправи некадърността на редакторите и хората да могат да й се насладят без проблеми.

miri - 06/03/2009
Личното ми мнение е, че историята е много интересна, но съм напълно съгласна, че оформлението е трагично, направо недопустимо. Но все пак книгата е много добра

Виолета Драганова - 23/12/2008
Вчера си я купих и безкрайно съжалявам, защото историята е наистина много интересна, но оформлението на книгата е скандално нескопосано. Дребен и нечетим шрифт, без преноси на думите??, заради което има цели редове със сляти думи; изобщо няма да коментирам граматиката (при упоменати двама редактори!!). Не е ясно кое е пряка реч, кое е цитат, кавички и пр... В същото време цената си е 15 лв, за които очаквам да получа повече. Много е тъжно колко е паднало нивото на книгоиздаването, а и очевидно изискванията на читателите. Защото не са виновни издателите, а ние - които се примиряваме с подобни неща. Иначе печатът (в Англия) е добър, де да можех да кажа същото и за книгата като цяло.

Ели Якимова - 22/12/2008
Купих си книгата защото темата ми се стори интересна. Наистина е добре написана и е доста увлекателна. В началото нещата се развиват малко бавничко, но към средата на книгата всичко се отприщва и става много интересна. Изчетох я на един дъх - края наистина е много добър. Дано да има още подобни книги.

Мартина Зафирова - 20/12/2008
Книгата е интересна. Купих си я вчера и я започнах веднага. Шрифта е малко дребничък но се чете добре. Качеството на самата книга е много добро - това явно е ново издателство и те печатат в Англия?! Но като цяло - като вид, качество и стойност е много добре. Остават ми 100-на страници - историята е интересна.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах