Абонамент за бюлетин
Косплей момиче
-10%

Косплей момиче

ISBN: 9786191932375
Издател: Artline
Издадена: 2021
Брой страници: 314
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
Първият роман, даващ поглед върху света на косплейърите

„Прекарвам почти цялото си време в шиене на костюми, направа на брони и стилизиране на перуки, и всичко това за онези редки специални дни, в които мога да се превъплътя в героите от комиксите, анимационните и игрални филми и видео игрите, които обичам.

Защо го правя? Отговорът е прост: така наречената „реалност“, населена с нормита, винаги ми е била тясна. Още от дете бях онази странната, която все не се чувстваше на място, онази, която поглъщаше десетки романи и комикси, чието действие се развиваше във фантастични светове, онази, която си представяше, че отлита с космически кораб към далечна галактика или че получава писъмце от училище за магия и вещерство. През по-голямата част от краткото си съществуване копнеех да съм друг човек и чрез косплея успявам да сбъдна този си копнеж.
За съжаление, напоследък и вторият ми живот се разби на парчета.“

Аличе е тийнейджър и като много други е несигурна в себе си, срамежлива и лесна мишена за побойниците от класа ?. Винаги се е смятала за „различна“ от другите деца на нейна възраст и отраства, чувствайки се постоянно изолирана и сама.
Тогава, един ден, почти случайно тя открива бляскавата, калейдоскопична вселена на косплея. Това ? дава достъп до свят, изпълнен с цветове и хора, с които може да споделя страстите си, трудните и запомнящите се моменти. Място, пълно с възможности. Чувства се като в сън: най-накрая е намерила място, където може да бъде себе си, без да се бои, че ще бъде осъждана. Най-сетне има шанс да срещне истински приятели. А може би дори да намери любовта.

Скоро обаче Аличе открива, че този свят, това така привидно задружно и мирно общество, крие и завист и злонамереност. Това я срива. Точно когато смята да остави всичко зад гърба си, среща Феде – тя е само малко по-голяма от нея и споделя същите страсти – и убеждава Аличе, че сега не е времето да се откаже, ами точно обратното...

Истински оригинална история за порастването, която засяга не само теми, важни за тийнейджърите (от тормоза в училище до LGBTIQA+ теми), ами и ни позволява да хвърлим поглед зад кулисите на свят, който е колкото завладяващ, толкова и мистериозен.

-------------------
Валентино Нотари е световноизвестен косплейър, познат като Imriel. Започва да се занимава с косплей през 2003 г. и първите години косплейва основно с приятели в големи групи, развивайки страстта си към изработката на реквизити и брони, главно от игри на Blizzard. През 2014 г. печели италианските квалификации за Eurocosplay и представя страната си на финалите в Лондон с косплей на героя си от World of Warcraft.

Книги, подобни на "Косплей момиче"

Анн от фермата Зелените стрехи
-10%

Анн от фермата Зелените стрехи

Луси Мод Монтгомъри

53.91 лв.
София Валдент, президент

София Валдент, президент

Андреа Бийти

20.00 лв.
Животът на марионетките

Животът на марионетките

Т. Дж. Клун

27.00 лв.
Дарът на тъмната падина, книга 2

Дарът на тъмната падина, книга 2

Кийрън Ларуд

19.99 лв.
Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там
-10%

Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там

Луис Карол

18.00 лв.

Други книги от Валентино Нотари

Коментари за "Косплей момиче"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах