Абонамент за бюлетин
Космос
-10%

Космос

ISBN: 9789545855382
Издател: Бард
Издадена: 2004
Брой страници: 364
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 47.99 лв.
Цена: 43.19 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Астрономия и физика
КАРЛ СЕЙГЪН (1934-1996)– виден астроном и биолог от Университета Корнел и носител на наградата „Пулицър” бе автор и водещ на телевизионния сериал „КОСМОС”, на който се основава тази книга. На негово име е наречен астероидът 2709 Сейгън.

След излизането си „КОСМОС” присъства 70 седмици в списъка на „Ню Йорк Таймс” за бестселъри и бе обявена за най-продаваната книга, публикувана на английски език.

Как се е зародила Вселената? Какво е станало след избухването на Големия взрив? Има ли живот на други планети? Къде да търсим разумните същества – в Млечния път или в далечните галактики, на 200 или на 200 милиона светлинни години? Кога ще срещнем извънземен разум? Готови ли сме да общуваме с него? На тези спиращи дъха въпроси дава отговор Карл Сейгън.

Книгата с повече от 250 цветни илюстрации е създадена по култовия 13-сериен телевизионен сериал на Карл Сейгън. Написана сневероятното умение на автора да представя научните идеи близко и разбираемо, КОСМОС е посветена на науката в най-широките й човешки измерения. Тя разказва как науката и цивилизацията са израснали заедно.

КОСМОС представя мисиите на космическите апарати, изпратени към близките планети, връща ни в залите на Александрийската библиотека, навлиза в тайните на човешкия мозък, рисува космическите бури и вълнуващите пейзажи на Марс, Венера и Юпитер, разгадава йероглифното писмо, разкрива тайните на произхода на Земята, проследява 15 милиона години земна еволюция и ни отвежда далеч в бъдещето, към последните дни на загиващото в ядрен пожар Слънце.

КОСМОС е историята на дългото изследователско пътуване на човечеството, на силите и личностите, допринесли за оформянето на съвременната наука. Сред тях са Демокрит, Хипатия, Леонардо, Кеплер, Нютон, Хюйгенс, Шамполион, Айнщайн, Хюмасън и Хъбъл. Сейгън поглежда към нашата планета от извънземна гледна точка и вижда син, подобен на скъпоценен камък свят, обитаван от форма на живот, която едва що е започнала да открива своята уникалност и е дръзнала да се насочи към огромния океан на пространството.

Книги, подобни на "Космос"

Бледа синя точица
-5%

Бледа синя точица

Карл Сейгън

16.15 лв.
Свят, населен с демони
-10%

Свят, населен с демони

Карл Сейгън

27.00 лв.
Дракони в райската градина
-5%

Дракони в райската градина

Карл Сейгън

19.00 лв.
Съкровищата на Галактиката

Съкровищата на Галактиката

Александър Куртенков

14.90 лв.
Квантово превъзходство
-10%

Квантово превъзходство

Мичио Каку

17.99 лв.

Други книги от Карл Сейгън

Коментари за "Космос"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах