Абонамент за бюлетин
Квартеронката
-10%

Квартеронката

ISBN: 9789542962205
Издател: Апостроф
Издадена: 2014
Брой страници: 404
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Световна класика
„Вечен роман за страданието, саможертвата и любовта”

В средата на ХІХ в. съдбата качва млад британец на пътнически параход по водите на Мисисипи. Срещата му с красивата Йожени Безансон е предопределена. Параходът обаче претърпява катастрофа и животът на всички пътници е застрашен.

Скоро младият мъж се събужда в непозната стая; над него е надвесен непознат негър, а тайнствена млада квартеронка се грижи раните му да заздравеят по-бързо. Коя от двете красавици, застанали на пътя му, всъщност истински завладява неговото сърце?

Робовладелският Юг по това време е жесток и безкомпромисен към всеки, който носи в себе си дори и капка негърска кръв. Младият мъж и неговата любима се изправят пред закона, възпротивяват се на общоприетите норми и рискуват живота си в името на тяхната обща съдба.

Ще успеят ли съдията Линч и свирепите гончета да уплашат влюбения, или той безстрашно ще се пребори за свободата на своята любима с робска участ?

Любов, страст, интриги, измами и жестокост оплитат тази вечна история на красивата квартеронка Аврора и на нейния беден, но всеотдаен любим.

--------------

Томас Майн Рид е роден на 4 април 1818 г. в Балирони, графство Даун, Северна Ирландия. Той е британско-американски писател, творил през XIX в. Известен е още като капитан Майн Рид или само Майн Рид.

Голям почитател на лорд Байрон, Майн Рид е автор на приключенски романи и други литературни произведения за деца, юноши и възрастни. Действието в неговите романи се развива в Американския Запад, Мексико, Южна Африка, Хималаите и Ямайка.

Животът, успехите и признанието на Майн Рид са трансатлантически. За отрицателно време той се превръща в един от най-четените автори на приключенски романи в Европа и Северна Америка. Благодарение на изключителната си дарба да завладява читателя, книгите на Майн Рид са актуални и днес. Те са превеждани на френски, немски, италиански, испански, шведски, руски, български и много други езици, дори и на един от езиците на американските индианци.

„Квартеронката” („Квартеронката или Приключения в Далечния запад”) е написана през 1856 г. и издадена за пръв път през 1972 г.

Книги, подобни на "Квартеронката"

Квартеронката или приключения в Луизиана
-10%

Квартеронката или приключения в Луизиана

Майн Рид

17.09 лв.
Изгубената Ленор
-10%

Изгубената Ленор

Майн Рид

15.29 лв.
Франкенщайн

Франкенщайн

Мери Шели

14.90 лв.
Неразделните
-10%

Неразделните

Симон дьо Бовоар

18.00 лв.
Ад (издание 2024)
-10%

Ад (издание 2024)

Данте Алигиери

19.80 лв.

Други книги от Майн Рид

Коментари за "Квартеронката"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах