Абонамент за бюлетин
Камък и флейта, книга 1

Камък и флейта, книга 1

ISBN: 9789547831629
Издател: Intense
Издадена: 2012
Брой страници: 270
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 14.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Завладяващо пътешествие - алегория към просветлението. Това е немският аналог на Властелинът на пръстените!Един от емблематичните примери на фентъзи жанра! – Publisher’s Weekly

Не е лесно да се опише тази книга, тъй като в нея текат върволици от случки, нанизани с макар и познати ни вече герои като зли вълци, красиви русалки и улични музиканти. Авторът им, Ханс Беман умее да опише несравнимо колоритно и по чудотворен начин фентъзи-света на героя си Лаушер - свят на чудеса, митове и легенди; свят, изпълнен със загадъчни образи и истории, които впускат читателя в приключенски авантюри на размисъл за любовта и омразата, доброто и злото, за действителността и илюзията, за вслушването в себе си, търсейки края на някаква цел, чието начало се таи там някъде в бездната на живота.

„Камък и флейта“ е приказен роман, но освен такъв, той е и от типа Артуров – романи, които се фокусират върху един-единствен герой, като го прекарват през множество перипетии. Това е и история, съчетаваща форми на приказката, забавната случка и сагата. Човек не знае на какво повече да се наслади: на преливащата фантазия на автора, на описателния му език, който до последно засилва напрежението у читателя, или на умело изградения сюжет.

Лаушер, синът на Гросер Брюлер, прилича по-скоро на дядо си Занфтер Фльотер. Той наследява камък, който сияе пъстроцветно, и една сребърна вълшебна флейта, чиято песен манипулира хорските постъпки. Освен това един стар каменотърсач му подарява парче от корен на кедър, което вдъхва на притежателя си смелост в опасни ситуации. Тези три дара трябва да помогнат на Лаушер да намери призванието в живота си. От този миг насетне той прави всичко възможно да напасне вълшебните предмети към прищевките си. Но освен различните фентъзи-приключения, той често понася поражения, които оставят у него следи, до мига, в който постига целта си.

Ханс Беман (1922 - 2003 г.), завършва музикални науки и германистика. Първите си творби той е публикувал през седемдесетте години под псевдоним, докато през 1983 г. написва „Камък и флейта“ - една от култовите книги на фантастичната литература, преведена в много страни по цял свят.

Книги, подобни на "Камък и флейта, книга 1"

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

24.90 лв.
Невеста

Невеста

Али Хейзълууд

19.90 лв.
Един тъмен прозорец
-10%

Един тъмен прозорец

Рейчъл Гилиг

25.20 лв.
Сребърна песен, нощен пламък

Сребърна песен, нощен пламък

Амели Уън Джао

30.00 лв.
Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)
-5%

Острието на асасина (илюстрация Джим Тиърни)

Сара Дж. Маас

18.91 лв.

Други книги от Ханс Беман

Коментари за "Камък и флейта, книга 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах