Абонамент за бюлетин
Камуфлаж
-10%

Камуфлаж

ISBN: 9786191860937
Издател: Жанет 45
Издадена: 2014
Брой страници: 172
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Деликатна, фина, нежна, ранима проза. Петър Чухов не се бои да представя героите си малко слаби, малко смешни, понякога беззащитни. Защото знае: не е слабост да си слаб, слабост е да се правиш винаги на силен. Е, той не се прави, героите му не се правят, а се движат през света такива, каквито са – накърними, накърнени, но и остроумно изобретателни. Книга, пълна с блестящи хрумки и с уязвима топлота – един „камуфлаж“, от какъвто се нуждае всяко живеене. И твоето също, драги читателю, затова – прочети тези разкази, няма да съжаляваш!
Митко Новков

Поетът Петър Чухов е написал блестяща книга с проза. Включените в „Камуфлаж“ разкази и кратък роман са образци за творческо отношение към словото. В книгата има и поезия, и музика, и истинска стоманена белетристика със сюжет и истории. В това няма нищо чудно – защото самият Чухов освен поет е и музикант, и разказвач. В „Камуфлаж“ всичките валенции на словото са отворени. В „Камуфлаж“ всяко изречение звучи като хайку. В „Камуфлаж“ виждаме как въглеродът на думите се превръща в диаманти. Книга за истински ценители.
Деян Енев

От пронизващата острота на детския спомен до трогателната крехкост на снежните човеци в суровия казармен свят, прозата на Петър Чухов е богата на внушения и намеци, на тихи кризи и уж преглътнати болки. Разбира се, тук са и чудните хрумвания, и остроумните закачки, които така ярко нашарват неговата поезия. Но парадоксално наглед, прозата му сякаш е по-лична, по-вглъбена, и зад ирониите ú дебнат рововете на оголена, дълбока чувствителност.

Ангел Игов

Петър Чухов – 1961, София. Автор на 9 стихосбирки, роман и книга за деца. Творбите му са преведени на 17 езика. Носител на много литературни награди, сред които Наградата на музея „Башо“ в Япония. Пише музика и текстове, свирил в различни рок-групи, в момента е в етнорок групата „Гологан“, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“, с която представя стиховете си.

Книги, подобни на "Камуфлаж"

Запокитеност
-10%

Запокитеност

Петър Чухов

16.20 лв.
Достатъчно дълго
-10%

Достатъчно дълго

Петър Чухов

12.60 лв.
АДDICTED
-10%

АДDICTED

Петър Чухов

10.80 лв.
Тишината е спяща красавица
-10%

Тишината е спяща красавица

Петър Чухов

12.60 лв.
Есенен Великден
-10%

Есенен Великден

Петър Чухов

10.80 лв.

Други книги от Петър Чухов

Коментари за "Камуфлаж"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах