Абонамент за бюлетин
Каменните ангели
-5%

Каменните ангели

ISBN: 9786191650927
Издател: Ергон
Издадена: 2018
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Шведска
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 14.24 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Великден идва и Симона очаква с нетърпение да прекара цяла седмица в къщата на баба си, само двете. Къщата е голяма, красива, на брега на морето и има обширна градина с каменни статуи. Идеалното място за една малка ваканция.

Но... нещо не е наред. Баба й изглежда уморена и замислена. А Симона чува стържещи стъпки от Стаята на въздишките - но там няма никой! Големите каменни статуи в градината продължават да се променят загадъчно. И откъде идват странните гласове, записани на старите касети?

Гласовете шепнат на Симона да бърза, преди да е станало твърде късно. Когато въпросите се натрупват, Симона моли приятелите си Били и Аладин да й помогнат да стигне до дъното на тайнствената история.

Каменните ангели е третата и последна част от най-продаваната и награждавана трилогия на Кристина Улсон за Били, Аладин и Симона и техните приключения в малкия град Охус.

--------------------

Кристина Мария Улсон е родена на 2 март 1979 г. в Кришанстад – малко шведско градче, в което се развива и част от действието в книгата “Стъклените деца”. След завършването на гимназия, тя се премества в Стокхолм, където изучава политически науки и публична администрация.

През 2009 г. авторката дебютира на писателската сцена с криминалния роман за възрастни “Пепеляшките”, първа книга от поредицата за цивилния следовател Фредрика Бергман. През 2011 г. Кристина Улсон постъпва на работа в ОССЕ (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа) като експерт в борбата с тероризма.

Към детско-юношеската литература Кристина се насочва през 2013 г., публикувайки “Стъклените деца” (изд. “Ергон”). Книгата е първа част от трилогия за трите 12-годишни деца Били, Аладин и Симона и още с появата си е приета много възторжено от младите читатели. Българските читатели вече познават сюжета и на втората книга от поредицата - “Сребърното момче”. Третата книга, “Каменният ангел”, е финалната част на трилогията.

Книги, подобни на "Каменните ангели"

Маргаритки
-10%

Маргаритки

Кристина Улсон

4.50 лв.
Зомби треска
-5%

Зомби треска

Кристина Улсон

14.24 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Недовършена симфония

Недовършена симфония

Григор Бануши

20.00 лв.
Момичето, което пропадна в морето

Момичето, което пропадна в морето

Акси О

22.00 лв.

Други книги от Кристина Улсон

Коментари за "Каменните ангели"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах