Абонамент за бюлетин
Калипсо
-10%

Калипсо

ISBN: 9786190203858
Издател: Колибри
Издадена: 2019
Брой страници: 472
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Едва появил се на литературната сцена, норвежкият журналист и писател Ингар Йонсрюд (р. 1974 г.) е обявен за новата звезда на криминалния жанр, с ярка индивидуалност и открояващ се почерк. Веднага след излизането си през 2015 г. дебютното му произведение „Виенското братство“ (ИК „Колибри“, 2017), първа книга от трилогията за комисар Байер, се превръща в бестселър, високо оценен от критици и читатели, а правата за неговото издаване са продадени в 20 страни. „Калипсо“ (2016), вторият роман от поредицата, по нищо не отстъпва на успеха на своя предшественик и отново оглавява класациите за най-добри трилъри.

Този път Фредрик Байер е в болница в Осло, където бавно възвръща съзнанието си. Болкоуспокояващи и алкохол – идеална рецепта за опит за самоубийство. Фредрик обаче не помни нищо за случилото се.

Заможна вдовица е изчезнала от дома си в престижен квартал на Осло. В къщата полицията открива тялото на мъж, умрял неотдавна. Останките му се свързват със самоличността на човек, обявен за мъртъв преди повече от двайсет години. Междувременно каналните плъхове в източната част на Осло пируват с друго тяло. Трагичната нишка на миналото, която свързва двамата мъртъвци, води назад към периода малко след рухването на СССР и едно военно учение, завършило катастрофално. Възродено е отдавна забравено оръжие, попаднало в ръцете на отмъстител, комуто не е останало нищо, заради което да живее.

„Калипсо“ е роман за най-мрачните кътчета на човешката душа, но и за битката да съхраниш себе си в кризисни моменти. Интригуващ трилър, в който изплува обликът на съвременното норвежко общество, наследството на Студената война и задкулисните игри на полицията и разузнавателните служби.

Книги, подобни на "Калипсо"

Кръстницата
-10%

Кръстницата

Ингар Йонсрюд

18.00 лв.
Кръстът
-10%

Кръстът

Ингар Йонсрюд

21.60 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.

Други книги от Ингар Йонсрюд

Коментари за "Калипсо"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах