Абонамент за бюлетин
Йога терапия
-10%

Йога терапия

ISBN: 9789546264350
Издател: Аратрон
Издадена: 2015
Брой страници: 276
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето, Религия и митология, Източни учения
Ръководство за терапевтично използване на йога и аюрведа за добро здраве и физическа форма

-------------
Йога и аюрведа образуват изчерпателен и прагматичен метод, занимаващ се с всички аспекти на нашето здраве и психо-емоционално благополучие – както за поддържането на здравето, така и за лечение на болестите. Заедно те дават цялостен поглед за това как могат да се използват следните шест фактора – режим на хранене, околна среда, начин на живот, физически упражнения (асани), дихателни техники (пранаяма) и ментални техники – за възстановяване на баланса както на тялото, така и на ума.

Тази книга е основно ръководство за йога учители, практикуващи от всички нива и за всеки, който иска да използва терапевтичния потенциал на йога за самолечение и лечение на другите. Авторите представят подробно йогистки пози, дихателни техники и аюрведични принципи, прилагани за различни, често срещани здравословни проблеми. Описват детайлно как да влизате, оставате и излизате правилно от позите, как да дишате по време на практиката, за да постигнете дадени конкретни резултати, и как да индивидуализирате практиката на йога, създавайки лечебни серии от асани за себе си или за друг човек. Обяснен е също фундаменталният подход на аюрведа за лечение на някои заболявания и как той може да допълни практикуването на асаните за създаването на всеобхватна лечебна система. Практическото приложение на принципите в йога и аюрведа е илюстрирано с многобройни случаи на пациенти, които А. Г. Мохан е лекувал през последните три десетилетия. Авторите разглеждат също и връзката между асаните и дошите, начинът за приложение на пранаяма в йога терапията, както и принципите на аюрведичната диета.

С помощта на изчерпателната информация, дадена тук, вие ще можете да си съставите подходяща за вас програма от асани, пранаяма и аюрведична диета, за да поддържате тялото си здраво и жизнено, а умът ви да бъде целенасочен и едновременно с това изпълнен с покой.

А. Г. Мохан се е обучавал в продължение на осемнадесет години под ръководството на великия йогин Шри Т. Кришнамачаря. Сега той и неговата съпруга, Индра, имат частна терапевтична йога практика в Ченай, Индия. А. Г. Мохан организира и провежда семинари по йога и аюрведа в Индия, САЩ и Европа за добра физическа форма и терапия.

Книги, подобни на "Йога терапия"

Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Колектив

17.99 лв.
Буда лечител

Буда лечител

Александър Илиев

45.00 лв.
Даоски и тибетски здравни практики
-10%

Даоски и тибетски здравни практики

Д-р Гхилдиял

12.59 лв.
Холистичният начин на живот
-10%

Холистичният начин на живот

Пракаш Кешавиях Свами Рама

10.80 лв.
Праджна: Аюрведически ритуали за щастие
-10%

Праджна: Аюрведически ритуали за щастие

Мира Манек

16.20 лв.

Други книги от А. Г. Мохан & Индра Мохан

Коментари за "Йога терапия"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах