Абонамент за бюлетин
История на човечеството
-10%

История на човечеството

ISBN: 9789542801801
Издател: Сиела
Издадена: 2008
Брой страници: 434
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 16.50x23.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Обща световна история
Уникално пътуване във времето и пространството от зората на човечеството до сега

Тази книга не е просто история на света, а история за света. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин.
В нея се проследяват успехите и нещастията, сполетели човечеството от времето, когато нашите прадеди са направили първите си опити да напуснат Африка, до деня, когато човешки същества стъпват на Луната; от времето на строежа на пирамиди до създаването на световната електронна мрежа.
Базирайки се на последните изследвания на историците и на археолозите, книгата съсредоточава вниманието не върху обичайното изреждане на различни царе и царици, битки и политически ходове, а върху промените, които наистина са дали своето отражение върху живота на хората по цялото земно кълбо: неолитната революция в селското стопанство, откриването на писмеността, възникването и залезът на империите, раждането на световните религии, индустриалната революция… Авторът задава въпроса, дали всички ние сме се променили, или сме още същите от времето на каменната ера, само където живеем в космическия век, който сами сме създали, но вече изпускаме от контрол?

В тази книга е разказана историята за разселването на първобитните хора от тяхната обща прародина – Африка, по целия свят. Ще стане дума както за техните постижения, така и за нещастията, които са ги сполетели през изминалото оттогава време. Това е също така история на някои от идеите, които са владели душите на хората и особено тези, свързани с религията, политиката и заобикалящата човека действителност.
Всъщност това е един от възможните разкази, който не претендира да е единствено верният, защото всеки разказвач на подобни разкази вижда нещата по различен начин. Една безпристрастна и строго обективна история на човечеството би била най-скучното нещо, което можем да си представим: изброяване на лични и местни имена, както и на дати, което би било и доста безполезно. Единствената история, претендираща да бъде с нещо полезна на читателя, е тази, която разказва не само какво се е случило, но се опитва да обясни и защо това се е случило по този начин. Но всяко едно подобно обяснение носи неизбежно отпечатъка на подготовката и предразсъдъците на неговия автор и в това отношение настоящата книга не прави изключение.

За автора:
Сирил Ейдън е роден в историческия град Честър, в Англия. Рано напуска училище и става счетоводител, а по-късно завършва Лондонския колеж по икономика. След това се премества в Оксфордшир и работи като преподавател на свободна практика и бизнес консултант. Отдава се изцяло на любимото си хоби – науката и историята. Днес се занимава само с писателска дейност. Става известен още с първата си книга – "Чарлз Дарвин". Успехът му се потвърждава и с втората му книга "Научни куриози", мащабно изследване в света на науката, преведена на испански, арабски, гръцки, корейски език и български език.
Последната му книга "История на човечеството" е публикувана във Великобритания и САЩ през 2007 г. и в момента се превежда на десет езика.

Книги, подобни на "История на човечеството"

История на Америка. Завладяващи разкази от древни времена до ХХ век
-10%

История на Америка. Завладяващи разкази от древни времена до ХХ век

Кевин Скот

18.89 лв.
Руската империя едно създание на франките

Руската империя едно създание на франките

Карл Фритцлер

14.00 лв.
История на цивилизацията. Големите технологични изобретения
-10%

История на цивилизацията. Големите технологични изобретения

Албена Симова

31.50 лв.
Светът във война 1939-1945
-10%

Светът във война 1939-1945

Макс Хейстингс

44.10 лв.
Премълчаваната история на САЩ
-10%

Премълчаваната история на САЩ

Оливър Стоун, Питър Кузник

49.50 лв.

Други книги от Сирил Ейдън

Коментари за "История на човечеството"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах