Абонамент за бюлетин
Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми
-10%

Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми

ISBN: 9786197300000
Издател: Вакон
Издадена: 2016
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
Забравете уюта на познатото и безопасното – истинският характер се кове в пещите на ада.

Беър Грилс вдъхновява милиони със способността си да намира изход и от най-безизходните ситуации, но кои са героичните личности, превърнали се в символ на надежда за самия него? Професионалният оцеляващ си взима кратка почивка от опасните приключения и влиза в ролята на разказвач, за да почете делата на десетки борбени мъже и жени, проявили истински характер в затягащата се хватка на смъртта.

Луи Замперини прекарва 47 дни на сал, устоявайки атаките на свирепи акули и вражески бомбардировачи, а когато най-сетне достига брега, попада в японски лагер на смъртта, където е измъчван в продължение на цели две години. Тежко ранена и без никаква екипировка, въоръжена единствено с волята си за живот, 17-годишната Юлиане Кьопке се изправя срещу опасностите на първичната джунгла, след като пада от самолет на 3000 метра височина. В рамките на по-малко от 72 часа Нанси Уейк изминава с раздрънкан велосипед 500 километра през окупираната от нацистите Франция, за да снабди Съпротивата със секретни кодове, които могат да предопределят изхода на войната. Арън Ралстън е принуден да отреже ръката си, за да се измъкне от затисналата го в тесен каньон скала, а капитан Джеймс Райли се храни със собствената си плът, за да оцелее в суровата пустиня.

Описаните в „Истински характер“ смъртоносни премеждия на приключенци, изследователи, шпиони, войници и много други героични натури са доказателство, че оцеляването не се слави с очарование и често идва на прекалено висока цена. Въпреки това, необикновените подвизи на обикновените хора ни връщат вярата, че каквито и трудности да срещаме по пътя си, във всеки един от нас дреме герой. Той просто чака да бъде събуден.

------------------------

За Беър Грилс екстремните приключения са втора природа – като дете той плава и практикува скално катерене заедно с баща си, в тийнейджърските си години се занимава с парашутизъм и печели черен колан втори дан по Шотокан карате-до, a на 23 години става един от най-младите авантюристи, изкачили Еверест. Служи три години в британските Специални въздушни части като командос, инструктор по оцеляване и медик.

За благотворителните си каузи и дейности в полза на обществото Беър е удостоен с титлите почетен лейтенант на Кралския флот и почетен подполковник на Доброволния резерв на Кралските военноморски сили. Той е и най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, която наброява над 40 милиона скаути по целия свят. Беър е автор на над 20 книги и водещ на световноизвестната документална поредица за приключения в екстремни условия „Оцеляване на предела“ и наградения с БАФТА реалити експеримент „Островът на 13-те“. Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Отзиви:

„Истински характер“ е изключителна колекция от истории за обикновени хора, принудени да надмогнат себе си и да извършат необикновени подвизи.“
Look to the Stars

„Вдъхновяващо четиво, което ще ви държи на нокти до самия край.“
Culture Fly

„Задължителнa книга, която ще ви припомни колко ценен е животът.“
Book Geeks

„Ако можем да съдим за човек по неговите герои, то Беър Грилс е личност, издигнала се до забележителна нравствена и духовна висота... „Истински характер“ е ода за величието на човешкия дух.“
Уилям Фъргюс Мартин, автор на Forgiveness is Power

Книги, подобни на "Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми"

Роден да оцелява
-10%

Роден да оцелява

Беър Грилс

22.50 лв.
Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това
-10%

Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

Беър Грилс

18.00 лв.
Кал, пот и сълзи
-10%

Кал, пот и сълзи

Беър Грилс

18.00 лв.
Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.

Други книги от Беър Грилс

Коментари за "Истински характер: Епичните истории за героизъм и оцеляване, променили живота ми"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах