Абонамент за бюлетин
Изпълнителното производство
-10%

Изпълнителното производство

ISBN: 9789542802952
Издател: Сиела
Издадена: 2008
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Юридическа литература, Закони и нормативни актове
Настоящото издание е първото от поредицата на Сиела – Производството по новия ГПК, която ще ви представи новите положения и процедури, разработени от изявени специалисти с богат практически опит. Поредицата ще представи последователно актуални въпроси на действащото гражданскопроцесуално право в няколко книги.
В Производството по новия ГПК.Изпълнителното производство ви предлагаме анализ на новостите в изпълнителното производство заедно с текстовете на нормативната уредба, уреждаща съдебното изпълнение.

Синтезирано са коментирани практическите аспекти на новите моменти в призоваването по изпълнителното производство; изпълнителните основания; започване, спиране и прекратяване на изпълнението; спецификите при изпълнение върху движими и недвижими вещи; изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения, общини и бюджетно субсидирани заведения и изпълнението на непарични притежания.

Специално внимание е отделено на производството при обжалване действията на съдия-изпълнителя, като са обхванати и въпросите, свързани с администриране на жалбата и спиране на изпълнението.

Авторите на коментара и съставители на сборника – Мариана Обретенова (частен съдебен изпълнител – гр. Пловдив) и Диана Митева (съдия в Окръжен съд – гр. Варна) са специалисти с богат практически опит, лектори към КЧСИ и НИП.

Книги, подобни на "Изпълнителното производство"

Престъпно управление на МПС в хипотезите на чл. 343 в от Наказателния кодекс
-5%

Престъпно управление на МПС в хипотезите на чл. 343 в от Наказателния кодекс

Даниел Илиев

23.75 лв.
Семеен кодекс и Закон за наследството IV/2024
-10%

Семеен кодекс и Закон за наследството IV/2024

Доц. д-р Венцислав Л. Петров

14.40 лв.
Данъчно облагане 2024
-10%

Данъчно облагане 2024

Валентин Савов

31.50 лв.
Изборен кодекс - 9. актуализирано издание

Изборен кодекс - 9. актуализирано издание

Колектив

13.90 лв.
Кодекс на труда - 18. издание

Кодекс на труда - 18. издание

12.90 лв.

Други книги от Мариана Обретенова

Коментари за "Изпълнителното производство"
Нели - 04/08/2008
Изданието е рекламирано като анализ на новостите в изпълнителното производство и синтезиран коментар на практическите аспекти на новите моменти. Срещу скромната сума от 15.00 лева получаваш книжка със 357 страници от които само 77 страници са нещо като анализ и кщоментар, останалото са извадки от нормативните актове, които всеки занимаващ се сериозно с право юрист отдавна си е купил. По отношение на анализа и коментара, навсякъде се среща познатата на всички, които са посещавали семинарите във връзка с ГПК, който е в сила от 01.03.2008 год. фраза: "мислим, че това е така, но практиката по прилагането ще покаже". В частта, в която е отделено "специално внимание" на производството по обжалване действията на съдия- изпълнителя, не са засегнати по никакъв начин разпоредбите, които са съществено изменени и които пораждат най- много въпроси- основанията за обжалване. Тях авторите са си запазили правото да изложат пред нас в последващо издание. Голяма част от разгледаните въпроси, всеки един юрист, като положи труд да вникне в тях, съобрази това което е аналогично на предвиденото по отменения ГПК и разпоредбите на част първа и втора от новият ГПК може сам да им даде отговор. Дано в последващите издания, някой обърне по- голямо внимание на наистина неясните разпоредби от новия ГПК, та да си заслужава да си дадеш парите!

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах