Абонамент за бюлетин
Измерването на света
-10%

Измерването на света

ISBN: 9789545295867
Издател: Колибри
Издадена: 2008
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Немска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Измерването на света" успя да извърши истинска революция в немските книжарници – измести дори "Хари Потър" и остави далеч зад себе си Дан Браун и Дона Леон. От излизането на романа през септември 2005 г. до края на 2007 г. в продължение на 114 седмици бе в класацията на списание „Дер шпигел”, а за 35 седмици – на първо място. 1,12 милиона продадени екземпляра до края на 2007 г., като всеки следващ ден в издателството пристигат заявки за още 2000 поръчки. До момента е преведен на 43 езика и е единствената немскоезична книга, поставена на предните рафтове в книжарниците на Ню Йорк. "Измерването на света" счупи рекордите, поставени от "Тенекиеният барабан" на Гюнтер Грас, "Четецът" на Бернхард Шлинк и "Парфюмът" на Патрик Зюскинд, и се превърна в най-продаваната немска книга от 1945 г. до днес.

В края на XVIII век двама млади германци решават всеки по свой начин да измери света. Докато Александър фон Хумболт преминава през степите, изкачва върхове, влиза в пещери и прекосява океани и реки, другият – математикът Карл Фридрих Гаус не се отделя от полите на любимите си жени и всяко напускане на Гьотинген за него се превръща в мъчение. Въпреки това Гаус също е обсебен от идеята за измерването и дори в първата си брачна нощ скача от леглото, за да запише формулата, която тъкмо в този миг му е хрумнала. Двама гении, оглеждащи се в огледалото на човешките си слабости, провалът и успехът, вървящи ръка за ръка – това са големите теми на този философски приключенски роман, написан с изключителна фантазия и необятно чувство за хумор.

Книги, подобни на "Измерването на света"

В съседство
-5%

В съседство

Даниел Келман

11.40 лв.
Тил
-10%

Тил

Даниел Келман

18.00 лв.
Аз и Камински
-10%

Аз и Камински

Даниел Келман

13.50 лв.
Бъдни вечер
-5%

Бъдни вечер

Даниел Келман

10.45 лв.
Духове в Принстън. Наставникът
-5%

Духове в Принстън. Наставникът

Даниел Келман

11.39 лв.

Други книги от Даниел Келман

Коментари за "Измерването на света"
П.Маринова - 24/01/2010
Изключително леко и забавно четиво. Много тънко чувство за хумор. Игнорирайте факта, че авторът е германец, защото няма нищо общо с асоциациите, които това може да наведе. Преживяванията на Хумболт и размислите на Гаус според мен могат да докарат усмивка на всеки,, който може да прозре зад простите думи.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах