Абонамент за бюлетин
Изкушение
-10%

Изкушение

ISBN: 9789545296772
Издател: Колибри
Издадена: 2009
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Дейвид Армитидж е борещ се с живота не особено успешен писател, който от тринайсет години работи в книжарница. Жена му се опитва да пробие като актриса и двамата се местят в Холивуд, подгонили големия късмет, за да открият, че трябва да се бъхтят от сутрин до вечер само за да си платят сметките - той като продавач в магазин, тя също като продавачка, но в телевизионен канал. Тогава им се ражда бебе и проблемите истински набъбват. Дейвид обаче упорито пише пиески и сценарии и дори успява да си намери агент, който вярва в него - наистина късмет в света на Холивуд. И тогава идва бленуваното телефонно обаждане - едно студио е проявило интерес към негов сценарий. Следва мечтаният успех, съпроводен от още по-големи пари, и Дейвид напуска семейството си, за да заживее с разкошната си любовница. Изкушенията, на които не устоява, растат лавинообразно и изведнъж всичко тръгва по нанадолнището. Късметът ли му изневерява, или се случва нещо наистина зловещо?

Дъглас Кенеди притежава завидното писателско умение да въвлече читателя в повествованието, да го направи част от разказа, да го накара да се отъждестви с някой от героите и да участва в приключението до последната буква. Да се каже за книгата, че те държи със затаен дъх от начало до край, е изтъркано клише, но "Изкушение" действително поддържа напрежението по този начин и - да използваме друго клише - е една много добре разказана история.

Книги, подобни на "Изкушение"

Следобеди с Изабел
-10%

Следобеди с Изабел

Дъглас Кенеди

21.60 лв.
Страх от светлината
-10%

Страх от светлината

Дъглас Кенеди

19.80 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Дъглас Кенеди

Коментари за "Изкушение"
deadface - 29/03/2010
Дъглас Кенеди е голям разказвач и наградите, които е спечелил (в това число най-високото литературно отличие на Франция - Кавалер на Ордена за литература и изкуство) са напълно заслужени. "Изкушение" е съвсем различна книга от "Мъртво сърце" (първият ми досег с творчеството му) - както като сюжет, така и като тематика. Чете се на един дъх, но не е трилър, а модерен роман - сатира на холивудското общество, което е представено като безмилостна джунгла. Главният герой е писател и сценарист, който постига шеметен успех в света на богатите, за да се срине с гръм и трясък в подножието на високата стълба, която е изкачил. Сам ли е виновен за внезапното си падение или то е дирижирано от някой друг, ще разберете, ако прочетете книгата. А когато отгърнете последната страница, ще откриете, че романът е нещо много повече от това, което представлява на пръв поглед; че в него се крият много символика и храна за размисъл. И може би ще ви се прииска да го прочетете втори път - след седмица, след месец или след година, - за да потърсите по-внимателно скритите послания на автора.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах