Абонамент за бюлетин
ИЗБРАНО - Йордан Йовков
-10%

ИЗБРАНО - Йордан Йовков

Издател: Труд
Издадена: 2021
Брой страници: 600
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.00x21.00
Корична цена: 35.00 лв.
Цена: 31.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Българска класика
Сборникът с избрани произведения включва най-значимото от богатото творчество на писателя, който се е превърнал в символ на българската душа и българското село – Йордан Йовков. Подбрани са разкази от най-ранното до късното му творчество – военни, битови, анималистични, от популярните и обичани цикли: „Вечери в Антимовския хан”, „Старопланински легенди”, „Песента на колелетата”, „Те победиха”, „Женско сърце”, „Ако можеха да говорят”. Подобаващо място в него заема и повестта „Земляци”. Героите на Йовков са хора, стремящи се към красота, добро и любов, разкъсвани са от съмнения и болка, но се уповават на здрав вътрешен коректив – връзката с бога. Дълбокото познаване на трепетите на човешката душа – любовните вълнения, майчината и бащината любов и грижа, болката и страданието, породени от войната, привързаността към земята и родното, разбирането и обичта към животните, възприемани като същества с душа, повика за запазване на красотата и чистотата в отношенията между хората, в отношението към природата и родината, правят творчеството на Йовков разбираемо и за съвременния читател. Повечето от разказите му са познати на българите от ранна възраст, тъй като се изучават в училище, и са част от любимите произведения на няколко поколения.

Сборникът от 600 страници излиза в луксозна подвързия и продължава традицията на Книгоиздателска къща „Труд” да представи по подобаващ начин класическите произведения на български автори.

Книги, подобни на "ИЗБРАНО - Йордан Йовков"

Старопланински легенди
-10%

Старопланински легенди

Йордан Йовков

10.80 лв.
Те победиха

Те победиха

Йордан Йовков

12.90 лв.
По бойните полета на Тракия, Македония и Добруджа
-5%

По бойните полета на Тракия, Македония и Добруджа

Йордан Йовков

25.65 лв.
Чифликът край границата

Чифликът край границата

Йордан Йовков

16.00 лв.
Албена
-10%

Албена

Йордан Йовков

18.00 лв.

Други книги от Йордан Йовков

Коментари за "ИЗБРАНО - Йордан Йовков"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах