Абонамент за бюлетин
Зло наследство
-10%

Зло наследство

ISBN: 9786191612314
Издател: Персей
Издадена: 2020
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Норвежка
Корична цена: 14.99 лв.
Цена: 13.49 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Майсторът на скандинавския трилър Томас Енгер се завръща с роман, адресиран към младата публика. Фентъзи трилър за неразрушимите семейни връзки, за дълбоко пазените тайни, които рано или късно излизат наяве, и крайностите, до които сме способни да стигнем, за да спасим най-близките си хора.

На пръв поглед Джули Мур е обикновено петнайсетгодишно момиче, което живее с дядо си в стопанството „Удсвю“, в покрайнините на малкия английски град Холоуей. Но всъщност животът на Джули е низ от трагични събития: когато е на една година, баща й изчезва мистериозно, а по-късно е обявен за мъртъв. Това нанася на майка й тежка психическа травма и тя е приета в психиатрично заведение. Впоследствие младото момиче е принудено да се справя само с многото отговорности вкъщи, а в училище трябва да търпи подигравките на своите съученици. Единствената й опора са най-добрите й приятели Маргарет и Глен, които винаги се опитват да й помогнат и да я защитят.

Но един ден по време на разходка в гората Ухурия Джули намира тайнствен вълшебен предмет, приличащ на химикалка, който преобръща живота й. Тя се сдобива с неподозирани сили – и физически, и ментални, които отварят вратите към отдавна заровени семейни тайни. Разбулването на истината за мрачното минало на семейство Мур обаче крие много опасности както за самата Джули, така и за най-близките й хора. Не след дълго около тийнейджърката започват да се случват странни и заплашителни неща – жестоки престъпници влизат с взлом в дома й, единственият учител, на когото се доверява, и дядо й биват убити, а тя самата е подложена на непрестанни преследвания. Оказва се, че злото не може да бъде скрито, особено когато се предава по наследство, и Джули трябва да е готова на най-голямата жертва, за да се изправи срещу зловещата му сила.

Книги, подобни на "Зло наследство"

Хенинг Юл, книга 2: Фантомна болка
-10%

Хенинг Юл, книга 2: Фантомна болка

Томас Енгер

12.60 лв.
Първата лъжа печели

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

19.99 лв.
Паяка
-10%

Паяка

Ларш Кеплер

19.80 лв.
Сребърните очи
-5%

Сребърните очи

Скот Коутън, Кира Брийд-Райсли

18.91 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.

Други книги от Томас Енгер

Коментари за "Зло наследство"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах