Абонамент за бюлетин
Златното момче

Златното момче

ISBN: 9786197313109
Издател: Ерове
Издадена: 2022
Брой страници: 368
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Тринадесетгодишният Хабо винаги е бил различен – светли очи, жълта коса и бяла кожа. Не хубавата кафява кожа, която имат останалите от семейството му, нито пък бялата кожа на туристите. Хабо е странен и самотен. Баща му, неспособен да го приеме, изоставя семейството, а майка му едва го поглежда. Братята му и другите деца никога не го викат да играе с тях. Единствено сестра му Асу го обича. Но дори и тя не може да смекчи вината, която Хабо изпитва, когато семейството е принудено да напусне дома си в малкото танзанийско селце. Хабо и семейството му прекосяват Серенгети, за да намерят убежище в Муанза. Леля му с готовност ги приема в дома си, но когато вижда Хабо за първи път, тя започва да се страхува. Неочаквано Хабо вече има нова дума, с която да се назове: албинос. Но в Муанза убиват албиноси, защото се вярва, че части от тялото им носят късмет. Не след дълго Хабо бива преследван от един ужасяващ мъж с мачете. За да запази живота си, Хабо трябва да бяга, без да знае дали някога ще може да спре „Златното момче“ е трогателна и разтърсваща история за оцеляване и надежда.

Автор: Тара Съливан е родена в Индия и прекарва детството си в Бангладеш, Еквадор, Боливия и Доминиканската република с родителите си, които се занимават с международно подпомагане на нуждаещите се. Тя получава бакалавърска степен по испанска литература и когнитивна наука от Вирджинския университет и магистърска степен по латиноамерикански изследвания, както и магистърска степен по управление без стопанска цел от Университета в Индиана. За да направи проучване за „Златното момче“, Тара пътува до Танзания, където интервюира хора, работещи за спасяването и образоването на танзанийци с албинизъм. В момента преподава испански в училище и живее в Малден, Масачузетс. „Златното момче“ е първият ѝ роман.

Превод: Ваня Рупанова е кореист, преводач и заклет мечтател, който обича да открива чрез книгите нови светове, различни култури и интересни герои, от които да взeма по нещичко и за себе си.

Худ. оформление (тяло): Омана Кацарска е завършила художествената гимназия, а после и бакалавър „Книга, илюстрация и печатна графика“. В момента е магистър по „Шрифт“. Работи в сферата на типографията, илюстрацията и дизайна, като има специално отношение към изкуството на книгата. Участвала е в редица творчески събития, някои от които са изложбата конкурс за илюстрация на Гьоте-институт Buchschmuck, изложба за арткнити „Параграф“, изложба „Илюстрации от поколението Милениум“, Sofia Art Book Fair, Know-How-Show-How Design Academy, Проект „АудиториЯ“ – пътуваща изложба за българската школа в шрифтовото изкуство.

Худ. оформление (корица): Виктория Видевска е млад художник илюстратор от Пловдив с уклон към приказното и племенното, какъвто е и профилът на „Ерове“. Отношението към детайла ѝ спечелва място в екипа на издателството, където разработва много от настоящите кориците на тази страница.

Книги, подобни на "Златното момче"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Тара Съливан

Коментари за "Златното момче"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах