Абонамент за бюлетин
Защо бебеносенето е важно

Защо бебеносенето е важно

ISBN: 9786197342369
Издател: Вдъхновения
Издадена: 2019
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
„Защо бебеносенето е важно“ е кратък, но подробен, научно обоснован, но достъпно написан, прекрасно илюстриран и даващ подкрепа и увереност наръчник по носене на бебета и деца, който всеки, интересуващ се от привързано и осъзнато родителство, трябва да прочете.

Хората носят своите бебета още от зората на еволюцията. И до днес приматите продължават да носят малките си на гръб или пред гърдите си, докато се придвижват в търсене на храна или подслон. Ние, техните наследници, обаче сякаш сме забравили колко е важно за бебето да бъде близо до майка си, да се чувства обичано, сигурно и защитено. Съвременното забързано и изискващо общество приема за висша ценност постигането на ранна независимост на децата и отделянето им от родителите по най- бързия възможен начин, за да могат те да се върнат към работата или социалния си живот. За целта съществува цяла многомилионна индустрия, която ежедневно бълва всякакви приспособления, предназначени колкото да облекчават живота на родителите, толкова и да изолират децата от нежната и любяща прегръдка, за която копнеят.

През последните години обаче движението за връщане към бебеносенето като естествен и логичен начин за отглеждане на деца набира все по-голяма популярност. В помощ на майките се създават нови и нови приспособления за носене, подходящи за всеки вкус и за всяка ситуация. Навсякъде в развития свят се изграждат библиотеки за слингове и се предлагат консултантски услуги в областта на бебеносенето. България не прави изключение.

В духа на мисията си да публикува иновативни, полезни и проверени концепции издателство „Вдъхновения“ издава на българския пазар книгата „Защо бебеносенето е важно“ от д-р Роузи Ноулс. Книгата проследява историята на бебеносенето през вековете и до днес, обяснява на достъпен език защо носенето на бебето в подходяща позиция е не само практично и удобно за родителя, но и полезно за физическото, психическото и емоционалното развитие на детето, разглежда различните видове приспособления за носене и начините на тяхната употреба и дава на читателите спокойствие и увереност, че могат да се справят блестящо с тази най-трудна, но и най-възнаграждаваща задача от всички – отглеждането на дете.

Книги, подобни на "Защо бебеносенето е важно"

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години
-5%

365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години

Илияна Хинова

18.91 лв.
Повелители на съня

Повелители на съня

Алексис Дюбиеф

23.00 лв.
Здравето на мозъка

Здравето на мозъка

Ребека Фет

21.00 лв.
Чудните седмици
-5%

Чудните седмици

д.н. Хети ван де Рейт, д.н. Франс Плои, Ксавиера Плас-Плои

33.16 лв.
Чудните седмици - твърда корица
-5%

Чудните седмици - твърда корица

д.н. Хети ван де Рейт, д.н. Франс Плои, Ксавиера Плас-Плои

37.91 лв.

Други книги от Роузи Ноулс

Коментари за "Защо бебеносенето е важно"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах