Абонамент за бюлетин
Заекът на Гала
-10%

Заекът на Гала

ISBN: 9789543303014
Издател: Унискорп
Издадена: 2010
Брой страници: 140
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Заекът на Гала" е пъстра мозайка от семейни драми, лични преживявания, социални изкривявания, щастливи мигове, сълзи, недоразумения, компромиси, премълчавания, душевни терзания, упреци... Авторката успява да накара читателя да погледне вътре в себе си, да се свърже с емоциите си и да помисли за най-близките хора и най-важните неща не само с разума, а преди всичко със сърце и душа.

Коя е Гала и за какъв заек става въпрос във вълнуващата история "Заекът на Гала"? Някога съпругата на Салавдор Дали сервирала дългоухия домашен любимец за вечеря. Когато обичаш някого, трябва да го консумираш изцяло - оправдава Гала кървавото жертвоприношение. Има ли някой, който да не е похапвал от "заека на Гала"? – се пита героинята от романа Ана. Тя фантазира на воля не само за живота на известната екстравагантна двойка, но разказва фрагментарно истории за самата себе си, бившия си съпруг музикант, най-близката си приятелка и дъщеря си. Версиите й за преживяното са субективни, а задъханите кратки истории в рамките на голямата звучат съблазнително, защото са набъбнали от емоции. Понякога тя така се отдава на фантазиите си, че започва да ги възприема и разказва като реалност. Съблазняването е толкова силно, че психоаналитичката, която трябва да намери лечение за страданията на Ана, попада в нейния капан, отхвърля всички теории за лечение на необузданата й фантазия и свенливо предлага приятелство на сладкодумната разказвачка (или лъжкиня?).

Светлана Дичева е известен журналист от програма "Хоризонт" на Националното радио. Води предаването за култура и литература "Графити по въздуха" и съботното радиошоу "Закуска на тревата". С първата си книга с разкази "Балканският пророк" печели наградата на фондация "Българка" за най-добра книга от жена авторка за 2000 година. Романът й "Мона и Магелан" (2005) печели субсидия от Министерството на културата по програмата за подпомагане на българската книга и е издаден в Сърбия, а следващият "Лабиринт за романтични минотаври" (2009) печели една от двете специални награди в конкурса по международния проект "Митове" на шотландското издателство "Канонгейт".

Книги, подобни на "Заекът на Гала"

Разкази от черен шоколад

Разкази от черен шоколад

Светлана Дичева

12.94 лв.
Балканският пророк

Балканският пророк

Светлана Дичева

14.95 лв.
Парти за разглезени самотници
-10%

Парти за разглезени самотници

Светлана Дичева

9.00 лв.
Роял в мазето
-10%

Роял в мазето

Светлана Дичева

9.00 лв.
Лабиринт за романтични минотаври
-10%

Лабиринт за романтични минотаври

Светлана Дичева

9.00 лв.

Други книги от Светлана Дичева

Коментари за "Заекът на Гала"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах