Абонамент за бюлетин
Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в духа
-10%

Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в духа

ISBN: 9789549336313
Издател: Enthusiast
Издадена: 2007
Брой страници: 364
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Биографична литература
Авторката разказва искрено преживяни драматични събития в работата си като лекар на работниците по дърводобива в тайгата на Коми, при суровите условия на Далечния север.

Истинските неща не се измислят – те просто се случват. Има хора, спасени в клинична смърт, самоубийства, убийства от изгаряща ревност, всеотдайни приятелства, безрезервна жертвоготовност и смелост.

Съдбата на авторката се преплита с участта на тези българи, принудени да живеят като доброволни изгнаници, далеч от Родината, които с труда си очовечават дивата тайга и със сиянието на душите си озаряват мрака на полярната нощ.
Изповедта на авторката разкрива изпитанията, съпреживяването на нещастията, болките, страданията на хората и умиращия от рак съпруг, които изострят сетивата ѝ. Тя достига до духовни прозрения, повече от това, което е видимо на физическо ниво. Като академичен учен авторката търси и намира духовна наука за обяснение на свръхсетивните изживявания.

-------------------

Доцент д-р Иванка Кирова, к.м.н. е родена на 18 януари 1936 г. в София. Специализирала е физиотерапия в Полша и е доцент в Катедрата по физиотерапия, курортология и рехабилитация при Медицински университет в София.

Тя е работила във Варшава една година като хирург и три години в отделение „Бърза помощ“ при Биеланската болница и като завеждащ здравна служба в гр. Благоево – Коми АССР.

Доц. Кирова е популярна в България с разработката и широкото разпространение на профилактиката и лечението с естествените природни фактори и природосъобразен живот. В това направление са дисертацията ѝ, 107 научни труда, 14 книги и учебници, 112 научно-популярни труда, 8 учебни филма. Тя е радетел и привърженик на безлекарственото лечение – само с естествените средства на Природата.

Автор е на известните научно-популярни книги: „Природата – велика лечителка“, „1001 въпроса и отговора на природосъобразен живот“, „Самомасаж“, „Как да си помогнем с акупресура“, както и на учебници – „Ръководство по масаж“, „Ръководство по акупресура“, „Наръчник по акупресура“, „Физиопрофилактика“, съавтор във „Физикална терапия“.

Доц. д-р Кирова е пионер у нас във внедряването, научната разработка и популяризирането на източните методи на масаж, особено акупресурата. Известна е като водещ преподавател в тази специалност и във физиотерапията, обучила е цяла школа лекари, методисти по лечебна физкултура, рехабилитатори, масажисти.

Д-р Кирова е публикувала пътеписи, импресии и есета в различни списания. Настоящата мемоарна книга е нейната първа по рода си.

Книги, подобни на "Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в духа"

Нишката на съдбата в моя живот
-10%

Нишката на съдбата в моя живот

Д-р Иванка Кирова

18.00 лв.
Дълг и чест. Дора Габе
-10%

Дълг и чест. Дора Габе

Женя Андреева

18.00 лв.
Балерината

Балерината

Гергана Михайлова

30.00 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
Ваклуш - албум

Ваклуш - албум

Ваклуш Толев

70.00 лв.

Други книги от Д-р Иванка Кирова

Коментари за "Живях в Коми от сумрака на тайгата до светлината в духа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах