Абонамент за бюлетин
Живот след живота

Живот след живота

ISBN: 9789542612292
Издател: Хермес
Издадена: 2013
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.95 лв.
Цена: 14.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
Счупено огледалце върху гърдите на жертвата, откъсната от ухото обица – това прилича на визитната картичка на убиец. Кой е удушил две възрастни жени в провинциалния град Томилин – маниак, обсебен от злокобните легенди, които витаят около имението на Вяземски, или е намесен умел имитатор? Всички версии на разследващите стигат до задънена улица. Единствената връзка между двете жертви е членството им в местния луксозен клуб за пенсионери в имението.

Собственикът на клуба решава да наеме частен детектив да разреши случая. Така Анастасия Каменская се озовава в Томилин. След пенсионирането си тя вече работи в детективска агенция и това е първият й случай на новото поприще. Представяйки се за социален психолог, тя разговаря с обитателите на имението и систематизира фактите. Инстинктът й подсказва, че случаят е далеч по-заплетен, отколкото изглежда на пръв поглед. Когато тайните излязат наяве, истината за убийствата ще шокира жителите на градчето.

---------------------

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Първия си роман написва в началото на 1993 г. По думите й писането под псевдонима Александра Маринина й е спестило много неприятности по време на работата й в Министерството на вътрешните работи, където едва ли биха одобрили литературната й дейност.

След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера.

Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“, „Няма връщане назад“ и др. По тези книги са заснети сезоните на телевизионния сериал „Каменская“.

Книги, подобни на "Живот след живота"

Безупречна репутация

Безупречна репутация

Александра Маринина

17.95 лв.
Косвени жертви

Косвени жертви

Александра Маринина

22.95 лв.
Другата истина

Другата истина

Александра Маринина

19.95 лв.
Всички гледат
-5%

Всички гледат

Хедър Гуденкауф

19.00 лв.
Крадецът на изкуство
-10%

Крадецът на изкуство

Майкъл Финкъл

17.91 лв.

Други книги от Александра Маринина

Коментари за "Живот след живота"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах