Абонамент за бюлетин
Живот в зоната на преход
-10%

Живот в зоната на преход

ISBN: 9789544749088
Издател: Кибеа
Издадена: 2021
Брой страници: 240
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Познай себе си
Наръчник за устойчива психика в периоди на промяна

Читателите на д-р Холис го познават като проникновен мислител с дълбоки и изкусни прозрения за вътрешното развитие на човека.

В Живот в зоната на преход разширява обхвата на своето внимание, като разглежда връзката между вътрешните борби у човека и бързите промени в съвременната реалност. Книгата ще ви научи как да ползвате инструментите на дълбочинната психология, класическата литература, философията, сънищата и митовете, за да получите достъп до ресурсите, в които са намирали подкрепа нашите предци в най-тежките си моменти.

Чрез тези подходи за вътрешно изследване ще получите достъп до своя локус на познанието – изворът на дълбока устойчивост, който е извън егото, винаги е на наше разположение и може да ни укаже пътя, за да ни върне към императивите на нашата душа.

Въпреки че много от съвременните предизвикателства са уникални, пътят пред нас като индивиди и общество винаги ще зависи от неизмеримия ни потенциал за творчество, мъдрост и връзка с една реалност, която е по-голяма от самите нас. Тук няма да намерите лесни отговори или успокоения. И въпреки това между страниците на Живот в зоната на преход ще откриете основания за надежда.

Можем да намерим източници на подкрепа в моментите, в които тя не идва отникъде – учи Холис. – Когато понесем непоносимото,преминаваме през пустинята и се озоваваме в живителен оазис,за който изобщо не сме знаели.

Авторът представя холистичната рамка на човешката психика, която обяснява как промените в енергията, чувствата и мечтите са свързани със социалната функция и психопатологията.

Практическите съвети, илюстрирани с примери от дълбоките му познания в областта на литературата, подчертават универсалността на архетипите през различните времена и култури.

Книги, подобни на "Живот в зоната на преход"

Изкуството да четеш хората

Изкуството да четеш хората

Ан Богъл

16.95 лв.
Ние. Разбиране психологията на романтичната любов

Ние. Разбиране психологията на романтичната любов

Робърт А. Джонсън

18.00 лв.
Начинът да обичаш
-5%

Начинът да обичаш

Антъни де Мело

18.91 лв.
Да имаш или да бъдеш
-10%

Да имаш или да бъдеш

Ерих Фром

18.90 лв.
Изкуството да обичаш
-10%

Изкуството да обичаш

Ерих Фром

13.50 лв.

Други книги от Д-р Джеймс Холис

Коментари за "Живот в зоната на преход"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах