Абонамент за бюлетин
Жената на тридесет години
-10%

Жената на тридесет години

ISBN: 9789542962571
Издател: Апостроф
Издадена: 2018
Брой страници: 244
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 11.99 лв.
Цена: 10.79 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Жената на тридесет години“ е роман, в който Оноре дьо Балзак вплита своите лични терзания и разкрива емоциите към две от най-значимите и близки на сърцето му дами. Публикуван за пръв път през 1842 г. под номер 25 в „Сцени от личния живот“, той е посветен е на херцогиня Д’Арбантес и се състои от няколко отделни епизоди, излизали на различни дати и под различни заглавия, които са съответно заглавията на главите в окончателния му вариант.

Тази творба е посветена на жените и техните избори. Водеща е темата за брака и доколко щастието или нещастието в него са плод на темперамент, опит, самоконтрол, амбиция, обич или късмет.

Жули е интелигентна, чувствителна млада жена, която се омъжва за първия мъж, предизвикал нежни чувства у нея. Възраженията на нейния баща гласят: „Полковник Д’Егльомон е разглезен от родителите си, също както и ти си разглезена от майка си и мен. Може ли да има надежда, че ще се разберете, и двамата с различни характери, непримирими в тираничността си? Ще бъдеш или жертва, или тиран. И едната, и другата алтернатива носи еднакъв брой нещастия в живота на една жена“.

Балзак проследява бащиния завет през първите грешки на Жули; страданията, които се налага да понесе тя; възловия момент, когато навършва тридесет години; съдбовните за живота ѝ срещи и в старостта на една съгрешила майка.

-----------------

Оноре дьо Балзак е френски писател, роден през 1799 г. Той е сред създателите на класическата форма на романа. През 1835 г., пишейки един от най-добрите си романи „Дядо Горио“, Балзак решава да включи в нови произведения, част от „Човешката комедия“, герои, участвали преди това в други романи. Така с течение на времето, той създава свят от около 2000 герои, които представят френската действителност след Революцията. След публикуването на „Величие и падение на куртизанките“, която е последната му и най-внушителна творба, издателство „Апостроф“ представя още един забележителен роман на Балзак – „Жената на тридесет години“.

Книги, подобни на "Жената на тридесет години"

Една тъмна афера
-10%

Една тъмна афера

Оноре дьо Балзак

16.19 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Оноре дьо Балзак

Коментари за "Жената на тридесет години"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах