Абонамент за бюлетин
Жената, която търсеше любовта

Жената, която търсеше любовта

ISBN: 9789542612308
Издател: Хермес
Издадена: 2013
Брой страници: 200
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.95 лв.
Цена: 14.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
След пътя на чудесата Ади, любимката на хиляди читатели героиня от книгите на Ивинела Самуилова „Животът може да е чудо“ и „Ако животът не е чудо“, сега поема по път, който вълнува всеки от нас: пътя на любовта.
За да открие любовта, Ади ще трябва да прозре отвъд мита за „идеалния“ партньор – онзи нереален, но непременно „някой по-добър“, който ни чака зад ъгъла. Да мине отвъд издигнатата в култ роля на секса като основен фактор за щастието в отношенията. Да надскочи лозунгите на съвременното потребителско общество от типа на „защото го заслужавате“, с които автентичното чувство се подменя с удобствoто. Да потърси любовта отвъд навика и сигурността.
Всяка жена копнее за романтика, но често именно очакванията ни пречат да разпознаем истинската любов. Успеем ли обаче да надскочим клишетата и да погледнем дълбоко в сърцето си, едва тогава ще открием любовта. И светът ще стане по-ярък. И нищо вече няма да е същото...

В характерния си стил, със забележителна лекота, Ивинела ни провокира да погледнем дълбоко в себе си, за да открием вътрешните бариери, които сме издигнали срещу любовта. С невероятно чувство за хумор и самоирония авторката ни подтиква да погледнем отвъд стереотипите за любовта и захаросаните представи за принца на бял кон, който ще ни поведе към залеза. Много често в преследване на въображаемото щастие – пропускаме възможното. В търсене на идеалния партньор – изпускаме подходящия. В очакване на романтичната връзка – пренебрегваме истинския съюз.

С помощта на Горния, който й праща странни сънища, на психолога Алексей, който й дава необикновени задачи, на възрастен градинар, последовател на Дънов и на откровенията на една монахиня, Ади ще успее да извърви пътя до сърцето си и да открие там любимата и любещата. И да разбере, че понякога истинското чувство не идва с фойерверки и топовни залпове, а тихичко се промъква в сърцето ни, в очакване да узреем за тайнството на любовта.

--------------------

Ивинела Самуилова е автор на романите „Животът може да е чудо“ и „Ако животът не е чудо“, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. По думите на читатели, книгите на Ивинела Самуилова са „завладяващи и провокиращи“, „жизнени, подбуждащи и мотивиращи“, „не робуват на клишета“, „действат като терапия“, „променят отношението към живота“, „зареждат, учат и вдъхновяват“.
Семинарите, които авторката организира съвместно с прототипа на главния герой на романите – психолога Алексей Бъчев, в момента са едни от най-популярните живи форуми за себепознание.

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология.

Ивинела е и учредител на фондация „Кларитас“. Една от основните дейности на организацията е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В момента авторката работи по литературен проект с участие на млади хора – с цел да провокира и подпомогне творческото осмисляне на житейските им избори, отвъд условностите на матрицата.

Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

--------------------------

Книги, подобни на "Жената, която търсеше любовта"

От върха на перото - твърда корица

От върха на перото - твърда корица

Ивинела Самуилова

21.95 лв.
От върха на перото

От върха на перото

Ивинела Самуилова

17.95 лв.
Тъй рече баба Ега

Тъй рече баба Ега

Ивинела Самуилова

17.95 лв.
Бабо, разкажи ми спомен

Бабо, разкажи ми спомен

Ивинела Самуилова

17.95 лв.
Пътеписи за душата на България

Пътеписи за душата на България

Ивинела Самуилова

17.95 лв.

Други книги от Ивинела Самуилова

Коментари за "Жената, която търсеше любовта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах