Абонамент за бюлетин
Есента е атеист!

Есента е атеист!

ISBN: 9786197456820
Издадена: 2022
Брой страници: 42
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
"В ръцете си държите моята втора стихосбирка. Тя закъсня с цели 15 години. Някои от стиховете в нея вече са текстове на хубави български песни, други бяха отличени в различни поетични конкурси. Всяка дума е отделна вселена и около нея гравитират сезоните, височините, равнините и полюсите на всяко раждане.

Самата аз съм родена в една дълбока зима, от онези, които вече не съществуват. Била съм кротко бебе, но станах емоционална, темпераментна, свободолюбива, изискваща (от себе си), искаща (от другите), дълбока... като преспите сняг по време на раждането ми. Обичам високите предизвикателства, високите върхове и, не искам да ви лъжа, обичам високите токчета."

Емилиана Стоименова

"Когато получих първите двайсетина стихотворения от настоящата книга, си ги паркирах на десктопа във файл, наречен "Еми - Ура!". Ура!, защото чаках това талантливо момиче да посегне към втората си стихосбирка и ако може, аз да съм й редактор. (Истината е, че и като читател щях да съм изключително щастлива.) Познавах вече поезията на Емилиана от един курс по творческо писане, който водих в ковидно време. Не просто я познавах, всяко ново стихотворение ми причиняваше радост, граничеща с възторг - заради оригиналния почерк, запомнящите се, направо шантави, метафори, великолепното й усещане за поанта, а една идея по-късно, в процеса на работа, разкошните заглавия, които й хрумваха.

Разбира се, тя не е изключение от правилото, че талантливият човек не е от най-амбициозните. Точно затова ми е толкова хубаво, че след петнайсет години от издаването на първата й книга Есента е атеист! вече тръгва и към теб, скъпи читателю! Предстои ти да останеш насаме с това бижу, 33 стихотворения живеят между двете корици, за да ти върнат вярата в добрата съвременна българска поезия. На добър час!"

Камелия Кондова, редактор с възвърната вяра

Книги, подобни на "Есента е атеист!"

Други книги от Емилиана Стоименова

Коментари за "Есента е атеист!"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах