Абонамент за бюлетин
Епопея на изгнаниците

Епопея на изгнаниците

ISBN: 9789543372683
Издадена: 2016
Брой страници: 452
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 16.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Биографична литература
Д-р Влахкинов е роден в Пловдив и е наследник на известен навремето род. Баща му завършва право във Виена, майка му е австрийка. Той учи и се дипломира като лекар в България и Швейцария. Специализира неврология. През 1967 заминава на работа в Етиопия. Следващите четири години в африканската държава оказват изключително силно влияние върху житейската му съдба и израстването му като човек и лекар. През това време има възможността да бъде близо до хора от управляващата върхушка, да се ориентира в механизмите на управление и моралната нечистоплътност на голяма част от партийните функционери. Това става причина за решението да емигрира със семейството си, за да бъдат „свободни хора в свободен свят". Лятото на 1972 година намират подслон в Швейцария след много напрежение и страх. Започва работа като невролог епилептолог, каквато е неговата специалност и в момента.

Настоящата книга е искрен и изстрадан разказ за страдания, надежди, тежки житейски уроци, написана увлекателно, без излишни претенции. Спомените на д-р Влахкинов са ярки, живи, емоционално пресъздадени, оставят усещането за приказни, невероятни приключения в чужди земи, но с горчивия привкус на познатата ни пошлост и невежеството на овластени некадърни чиновници и „дипломати". И най-важното - това не е книга, написана с омраза и високомерие към България. По-скоро е изповед на човек, който иска да представи своята истина, да „снеме" от плещите си вината на незавърналия се блуден син, защото по-високо от измамната сигурност на познатото битие е избрал участта на свободния човек.

Книги, подобни на "Епопея на изгнаниците"

Билет за връщане

Билет за връщане

Божидар Чеков

19.90 лв.
Георги Мишев. Литературна анкета

Георги Мишев. Литературна анкета

Георги Мишев

17.95 лв.
По следите на времето

По следите на времето

Благовеста Касабова

20.00 лв.
Несвършващо време. Спомени
-10%

Несвършващо време. Спомени

Петър Стоянович

26.10 лв.
Лице без маска, или преди да се разсмеем
-10%

Лице без маска, или преди да се разсмеем

Шемуел Бехар

27.00 лв.

Други книги от Александър Влахкинов

Коментари за "Епопея на изгнаниците"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах