Абонамент за бюлетин
Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това
-10%

Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

ISBN: 9789549535945
Издател: Вакон
Издадена: 2015
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители, Биографична литература
Жива тарантула, сурови тестиси от коза, слонски изпражнения – това не са съставки за вечеря от ада, а само част от менюто на Беър Грилс. Британецът отдавна е доказал, че е готов на всичко, за да оцелее, а ето че може да научи и вас как да го правите. В това ръководство се спотайва най-екстравагантното и природосъобразно меню, което рядко ще открием в магазина, но е в изобилие в дивите, некултивирани простори.

Няма по-голям източник на полезни хранителни вещества от това, което ни предлага природата, и нищо по-нормално от усвояването на благата й. Но естествената среда може както да ви спаси, така и да ви убие, а разликата между двете често виси на примката на познанието. „Екстремна храна“ ще ви научи да правите разлика между ядливите и отровните растения и гъби; ще ви предложи и разнообразие от морски дарове, насекоми и влечуги, каквито не сте си и представяли на трапезата. И заедно с Беър Грилс ще проследите рибата и дивеча – от откриването, през убиването, одирането, изваждането на вътрешностите и приготвянето чак до засищането на апетита ви. Накрая вече ще сте получили всички необходими техники и умения, за да си устроите вкусно пиршество сред природата.

„Екстремна храна“ за някои звучи като крайност, но понякога само от нея може да зависи животът ви.

--------------

Познаван и обичан от милиони – заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите – Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат. Беър е автор на над десет книги и като бивш член на Британските специални въздушни части е обявен за почетен лейтенант в Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдачелените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца. Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави главен скаут на 28 милиона скаути по целия свят. Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Книги, подобни на "Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това"

Роден да оцелява
-10%

Роден да оцелява

Беър Грилс

22.50 лв.
Кал, пот и сълзи
-10%

Кал, пот и сълзи

Беър Грилс

18.00 лв.
Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Пеша по поречието на Нил
-10%

Пеша по поречието на Нил

Левисън Уд

18.90 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.

Други книги от Беър Грилс

Коментари за "Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах