Абонамент за бюлетин
Езикът на тялото в дигиталния свят
-10%

Езикът на тялото в дигиталния свят

ISBN: 9789547833401
Издател: Locus
Издадена: 2023
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 26.00 лв.
Цена: 23.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Компютърна литература, Интернет, Философия, психология, етика, Познай себе си
Как да изградим доверие и връзка с другите независимо от разстоянието помежду ни Пълно ръководство за общуване и свързване с другите в хибридния свят.

Имейли, на които получаваме отговор чак след седмица. Видеочатове, пълни с реплики като „О, извинявай, изкажи се първо ти“ и „Чувате ли ме?!“. Двусмислени текстови съобщения. Странна пунктуация, която не можете да разгадаете. Не е изненада, че дешифрирането на комуникацията в дигиталния свят ни отнема толкова много време и усилия.

Как загубихме вродената си способност да се разбираме?

Хората разчитат на езика на тялото, за да се свържат и да изградят доверие, но когато общуването ни е предимно иззад екрана, обичайните знаци от езика на тялото вече са невидими… или може би не са?

В тази книга Ерика Дауон – популярен експерт по съвместна работа с жив интерес към общуването – съчетава най-новите научни изследвания с интригуващи истории, за да разкодира новите сигнали и знаци, които замениха познатия ни език на тялото при различните полове, поколения и култури.

В реалния живот се навеждаме към събеседника, избягваме да кръстосваме ръце пред тялото, усмихваме се, кимаме и поддържаме контакт с очи, за да покажем, че слушаме внимателно. Внимателното четене е новото слушане в онлайн средата. Ясното писане е новата емпатия. А един телефонен или видеоразговор струва колкото хиляда имейла.

“Езикът на тялото в дигиталния свят” ще превърне недоразуменията от ежедневието ви в набор от общопризнати закони, които подпомагат връзката ви с хората независимо от разстоянието помежду ви. Дуан разглежда широк набор от комуникации – от големи конференции и видеосрещи до ежедневни имейли, съобщения и конферентни разговори – и предлага изводи и решения, с които да изградите доверие и яснота за всеки в нашия постоянно променящ се свят.

„Очарователна, полезна и интригуваща… Дауон съвсем навреме ни предлага тази книга за дигиталния език на тялото и за необичайните начини, по които да подпомогнем включването и принадлежността в дигиталното общуване на работното място.“ – Booklist

„Активните и енергични съвети на Дауон идват точно навреме. Всеки, който се опитва да се ориентира в новото нормално на офисния живот, ще научи нещо от това практически приложимо ръководство за уважително и продуктивно общуване.” – Publishers Weekly

Книги, подобни на "Езикът на тялото в дигиталния свят"

Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

Открий за какво си създаден. Хюман дизайн за начинаещи

32.00 лв.
Блажено дихание

Блажено дихание

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.

Други книги от Ерика Дауон

Коментари за "Езикът на тялото в дигиталния свят"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах