Абонамент за бюлетин
Едноличен търговец

Едноличен търговец

ISBN: 9547303082
Издател: Сиби
Издадена: 2006
Брой страници: 544
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 26.00 лв.
Цена: 26.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Право
Практически коментар и над 80 примерни образци

След успеха на книгата „Договорът. Практическо ръководство” от Захари Торманов на 28 февруари ще излезе от печат „Едноличен търговец” – нов практически коментар от същия автор. Всички, които желаят да се регистрират като еднолични търговци или вече развиват дейност като такива, могат да получат изчерпателна информация за правния режим на този най-разпространен вид търговец. Правните изисквания са разяснени на достъпен и за неюристи език, а съдържанието им е богато илюстрирано с примери. Множество бланки (повече от 80) – примерни образци на документи, подчертават практическата насоченост на коментара.
Процедурата по съдебна регистрация е разгледана подробно с приложени образци на заявлението за регистрация и всички останали необходими документи. Разгледани са въпросите кой може да бъде едноличен търговец, какви са предимствата и недостатъците на тази правноорганизационна форма, наборът от документи, които следва да се подготвят за регистрацията. Отделна глава е посветена на регистрацията в регистър БУЛСТАТ, Националната агенция за приходите и НОИ, както и на вписването на промените за ЕТ и заличаването му от търговския регистър.
Втората част на ръководството се спира подробно на видовете договори – граждански и търговски, които неизбежно съпътстват дейността на едноличния търговец. Изяснени са основните особености и последици на съставянето, сключването, изпълнението и неизпълнението на договорите. Приложените образци обхващат най-разпространените договори в практиката на едноличния търговец - различни разновидности на продажбата, наем, заем за послужване, изработка; бланки на договор за строителство, за дистрибуция и за търговско посредничество.
В част трета са разгледани трудовите правоотношения в предприятието на едноличния търговец: обща характеристика на трудовото правоотношение, правна уредба на трудовия договор с примерни образци на различните му видове, както и на договорите за придобиване и повишаване на квалификацията. Специално място е отделено на режима на отпуските – видове, примерни молби и заповеди за разрешаване на ползването им. Не са пропуснати въпросите на трудовата дисциплина, изменението и прекратяването на трудовото правоотношение, включително и защитата срещу незаконно уволнение.
Авторът на книгата Захари Торманов е адвокат с дългогодишна практика и преподавател в ЮФ на УНСС. Книгата безспорно ще бъде от голяма полза освен за юристи и счетоводители и за всеки, който упражнява търговска дейност като едноличен търговец.

Книги, подобни на "Едноличен търговец"

Договорът - практическо ръководство

Договорът - практическо ръководство

Захари Торманов

85.00 лв.
Прекратяване на договора - второ издание

Прекратяване на договора - второ издание

Захари Торманов

29.00 лв.
сп. Административно правосъдие, бр. 1/2024
-10%

сп. Административно правосъдие, бр. 1/2024

Евгени Йочев, Дарина Димитрова

10.80 лв.
Основи на правосъдието по данъчни дела
-10%

Основи на правосъдието по данъчни дела

Иван Г. Стоянов

14.85 лв.
Между обществения и личния интерес в българския наказателен процес
-10%

Между обществения и личния интерес в българския наказателен процес

Любослав Любенов

14.40 лв.

Други книги от Захари Торманов

Коментари за "Едноличен търговец"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах