Абонамент за бюлетин
Дъжд през декември
-10%

Дъжд през декември

ISBN: 9786197040630
Издател: Изида
Издадена: 2016
Брой страници: 140
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 7.00 лв.
Цена: 6.30 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
„Дъждовните“ разкази на Р. Мирославова са отломъци горест за българската действителност, молби за разбиране и съпричастност, изповеди за разбити надежди, паноптикум от дребни хора, с които се сблъскваме всеки ден, обременени от товара на собствената скрита болка или на разбулена тайна, стаена заради чужди грехове. Тук, в купела на горещото страдание, те ще се преродят и може би ще станат по-твърди. Жадни за живот, каквито винаги са били. Готови отново да даряват обич и всеотдайност. И прошка. Книгата представя авторката като майстор на късата проза. И тънък психолог, отчитащ вярно пулса на времето.”

Георги В. Николов

„Разкази, които излъчват светлина и осветляват най-затънтените кьошета на живота. Огърлица от съдби, която те прави съпричастен към героите. Романьола Мирославова с вещината на хирург ни напомня, че животът е смислен и съдържателен, ако ги няма лицемерието, злонамереността, егоизмът, лошотията и престъпността. Щастието се дължи на добротата, взаимопомощта, потребността да създаваш красота и да я даряваш на другите, любовта и доверието, които изпълват твоя ден.”

Лозинка Йорданова

----------------

Романьола Мирославова (1953-2016) е поет, прозаик, драматург, публицист. Автор е на повече от 20 книги, сред които стихосбирките „Въздишки от вулкан“, „Реката остава същата“, „Гарванов писък”, романът „Плашилото”, „Подарък за Дядо Коледа“ (отличена с наградата на Съюза на българските писатели за детска литература), „Честита Баба Марта” и др. Носител е на много национални и международни награди. Превеждана е на руски, македонски, украински, белоруски, английски, немски, сърбохърватски, испански и италиански. По нейни стихове има много песни. Била е художествен ръководител на няколко литературни салона и заместник-главен редактор на вестник „Новият пулс“. През 2011 г. създава международния поетичен конкурс „Лирични гласове”, който се провежда всяка година. Предстои публикуването на последната й стихосбирка „Смъртта на щуреца" и романа й „С аромат на магнолия”.

Книги, подобни на "Дъжд през декември"

С дъх на магнолия
-10%

С дъх на магнолия

Романьола Мирославова

10.80 лв.
Плашилото
-10%

Плашилото

Романьола Мирославова

5.39 лв.
Вещицата и нейните деца
-10%

Вещицата и нейните деца

Романьола Мирославова

4.49 лв.
Гарванов писък
-10%

Гарванов писък

Романьола Мирославова

5.40 лв.
Гарванов писък
-10%

Гарванов писък

Романьола Мирославова

5.40 лв.

Други книги от Романьола Мирославова

Коментари за "Дъжд през декември"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах