Абонамент за бюлетин
Древният път на чая
-10%

Древният път на чая

ISBN: 9789549535211
Издател: Вакон
Издадена: 2015
Брой страници: 270
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Биографична литература
Древният път на чая не е просто търговски път, а едно богато изживяване, наслоило в себе си светове, култури и история. Джеф Фучс ни разкрива недокоснатите тайни на миналото и ни среща с последните пазители на отдавна замиращи традиции през 5000 невероятни километра на своето епично пътешествие.

Древният път на чая се простира от Югозападен Китай през Тибет, Непал и Индия, за да се отправи към сърцето на Азия. По неговото протежение са преминавали традиции, стоки, езици и гени, напоявайки го с белезите на далечни земи. Пътят е приютявал кервани и преселници още от VII век, чак до края на 50-те години на XX век. За да пренасят безценната суровина на древната напитка, безстрашните мулетари, наречени ладоси („каменни ръце“ в буквален превод от тибетски), рискували живота си в снежните бури, борейки се с глада и крадците в прегръдката на най-високото плато в света. А Фучс ни запознава с последните живи мулетари и безценните разкази, до които никой западняк не е достигал.

През смразяващи виелици и изпепеляващи пустинни температури потайният маршрут шепне своята омайна приказка, а Джеф Фучс ни я преразказва с опияняваща детайлност в едно приключение, изпълнено с чудати образи, човешки истории и разбира се, стоплящото ухание и вкус на чая.

--------------

Фотографът и пътешественик Джеф Фучс живее в Азия и пише статии за местните планинци и старите азиатски традиции. Негови снимки и материали са публикувани в списанията National Geographic, World Geographic, The Earth, China Post, New Ideas, Outdoor Exploration, New Travel, Out Post Magazine. Работата му го отвежда в непроходимите джунгли на Южна Америка, ледовете на Арктика и непокорните Хималаи. Снимките му са били част от големи фотографски изложби в Азия и Ню Йорк.

--------------
„Импулсивен и с неутолимо любопитство, Фучс тръгва да търси вдъхновението и открива, че то се спотайва на най-необичайните места – а той обича скритите кътчета, неотъпканите пътеки, хората, които съществуват в периферното зрение на обществото.

Вижданията за света на Фучс се променят, когато той се потапя изцяло в различните култури и непознатите местности, а това обогатява изключително много разбиранията му за живота.

Може би най-важното е, че Джеф Фучс знае колко е ценно да задаваш сам своя път.“
Recreation Services Magazine

Книги, подобни на "Древният път на чая"

Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Еуфория - Роман за Силвия Плат
-10%

Еуфория - Роман за Силвия Плат

Елин Кулхед

21.60 лв.
Грейс от Монако
-10%

Грейс от Монако

Кери Мейер

21.60 лв.
Мадам Екзюпери и звездите на небето

Мадам Екзюпери и звездите на небето

Софи Вияр

24.90 лв.

Други книги от Джеф Фучс

Коментари за "Древният път на чая"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах