Абонамент за бюлетин
Домът на гарваните
-5%

Домът на гарваните

ISBN: 9789543651979
Издател: Еднорог
Издадена: 2017
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 13.90 лв.
Цена: 13.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Брат Ателстан и сър Джон Кранстън се изправят срещу коварен убиец, който получава заповеди от най-високо ниво, в новия роман на Пол Дохърти “Домът на гарваните” Невероятната двойка - монахът брат Ателстан и коронерът сър Джон Кранстън, любимци на хиляди читатели по света, отново се впускат в разгадаване на невъзможното из улиците на средновековен Лондон.

Стогодишната война е в разгара си. Английският парламент заседава в Уестминстър, за да бъдат обсъдени нови разходи за военни действия срещу Франция. Представителите на Шрусбъри възразяват енергично, докато незнаен убиец не започва да ги избива един по един.

Сър Джон Кранстън и брат Ателстан са призовани да заловят убиеца, преди парламентаристите да заподозрат, че злодеянията са поръчани от регента. Но веселият коронер и проницателният свещеник имат свои проблеми – енориашите на Ателстан твърдят, че около църквата му витае демон, a коронерът е озадачен от все по-многобройните кражби на котки в Чийпсайд. Очевидно представителите на Шропшър са свързани не само от протестите си срещу разходите на регента, но и от някакъв стар, таен грях. Сър Джон Кранстън и брат Ателстан трябва да стигнат до корените на злото, за да разберат кой е отмъстителят, раздаващ правосъдие в Дома на гарваните.

---------------------

Пол Дохърти е всепризнат майстор на историческия криминален роман и възпитаник на Оксфорд, където защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Той е изключително продуктивен автор и е написал повече от 100 романа, които изкушават всеки любител на добрата мистерия и средновековието. Неговите увлекателни поредици криминални романи, пропити с атмосферата на отминали времена, са изключително популярни, обичани и търсени по цял свят. Пол Дохърти е офицер на Ордена на Британската империя, рицарски орден, учреден от крал Джордж V на 4 юни 1917 г.

"Пол Дохърти е маестрото на средновековния криминален роман."
сп. Букс

------------------

Това е още един роман от тъжните мистерии около братята Ателстан. Главният герой е същият като в предишните книги, сър Джон Кранстън, и приятелят му брат Ателстан. Те дават най-доброто, на което са способни за да се борят срещу корумпирания късен 14 век в Англия, която по това време се намира под управлението на невръстния Ричард II.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Домът на гарваните"

Пеещата галерия
-5%

Пеещата галерия

Пол Дохърти

13.21 лв.
Александър Велики – Хаос и кръв
-10%

Александър Велики – Хаос и кръв

Пол Дохърти

17.99 лв.
Скръбните мистерии на брат Ателстан, книга 3: Смърт в манастира
-5%

Скръбните мистерии на брат Ателстан, книга 3: Смърт в манастира

Пол Дохърти

13.21 лв.
Домът на Червения убиец
-5%

Домът на Червения убиец

Пол Дохърти

13.21 лв.
Душегубеца
-5%

Душегубеца

Пол Дохърти

14.16 лв.

Други книги от Пол Дохърти

Коментари за "Домът на гарваните"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах