Абонамент за бюлетин
Добри по душа
-5%

Добри по душа

ISBN: 9786190112372
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2023
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 20.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа, Педагогическа литература
Вярвам, че човек може да бъде едновременно твърд и сърдечен, да отстоява границите си и в същото време да зачита детските чувства, да действа като строг авторитет и едновременно с това да бъде фокусиран върху връзката с детето. Вярвам, че родителите ще почувстват този подход като правилен не само с ума, но и със сърцето си. Защото всички искаме да имаме добри деца, да бъдем добри родители и да живеем в по-хармонична среда. И всяко от тези неща е възможно. Не е нужно да избирате. Можете да имате всичко.

Д-р Беки Кенеди

Родителите често следват възпитателни подходи, които целят да коригират детското поведение, а не да направят от децата добри хора; да ги научат на подчинение, а не на себерегулация. Като добавим към това и емоционалния багаж, който родителите носят от собственото си детство, лесно ще разберем защо толкова много от нас имат усещането, че са се провалили във възпитанието на децата си.

Тази книга представя възпитателен модел, който работи в еднаква степен за развитието на детето и на родителя. Разбирайки емоционалните нужди на детето си, родителите могат да подобрят не само неговото поведение, но и цялата семейна динамика. Авторката предлага изпробвани стратегии за укрепване на отношенията и близостта във връзката родител – дете. Тя също така разглежда специфични проблеми – от съперничеството между братя и сестри, тревожността при раздяла, гневните изблици и лъжите до липсата на увереност и срамежливостта. Книгата е не просто мъдър и практичен наръчник как да отгледаме психически устойчиви и емоционално здрави деца, но и източник на подкрепа за изтормозени родители. Под влиянието на емоциите и стреса често забравяме, че сме добри по душа. Вижте как можете да бъдете в мир със себе си и да предадете това ценно умение и на децата си.

Книги, подобни на "Добри по душа"

Изкуството да бъдеш родител
-10%

Изкуството да бъдеш родител

Д-р Фицхю Додсън

19.80 лв.
Фабрика за трансджендър детето
-10%

Фабрика за трансджендър детето

Каролин Елиашеф, Селин Масон

18.00 лв.
Петте най-важни нужди на децата в наши дни

Петте най-важни нужди на децата в наши дни

Лиз Бурбо

22.00 лв.
Кутийки любов
-10%

Кутийки любов

Камелия Ковачева, Цветелина Ганева

15.29 лв.
Уникални хора
-5%

Уникални хора

Д-р Бари М. Призант, Том Фийлдс-Майър

20.90 лв.

Други книги от Д-р Беки Кенеди

Коментари за "Добри по душа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах