Абонамент за бюлетин
Диваци

Диваци

Издател: Intense
Издадена: 2012
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Книга на годината на "New York Times".

Бен – богат бизнесмен от Лагуна Бийч, мирен, отдаден на благотворителност, и най-близкият му приятел Чон, бивш морски тюлен и наемник, развиват тайна домашна индустрия – отглеждат суперкачествена марихуана, като извличат огромни печалби от лоялните си клиенти. И двамата са влюбени в красавицата Офелия. Животът в южнокалифорнийското градче е идиличен... докато мексиканският картел Баха не решава да наложи сътрудничество с него.

Безпощадната шефка на картела Елена и жестокият изпълнител на мокрите й поръчки Ладо подценяват неразрушимата връзка между тримата приятели. Подпомагани неохотно и с увъртания от корумпиран служител на Агенцията за борба с наркотиците, Бен и Чон повеждат наглед обречена война срещу картела. Така започва серия от акции и маневри с висок залог и свирепа битка за надмощие.

-------------------------------------

Дон Уинслоу – този върховен майстор на трилъри, ни предлага зашеметяващо забавление. Диваци е изумително съчетание от преливащ с адреналин съспенс и почти документална хроника от съвременните нарковойни. Заплетен пъзел от емоции и действия, с динамична фабула и интригуващо развитие на персонажите.

Оливър Стоун споделя, че леко загадъчният и нестандартен изказ го е привлякъл да екранизира книгата, със звезди като Тейлър Кич, Блейк Лайвли, Джон Траволта, Салма Хайек, Бенисио Дел Торо.
Някой ми даде книгата и ми каза: „Обърни внимание, не е като другите” – споделя Оливър Стоун. – Историята е много оригинална: младостта срещу възрастта, начинът, по който младото поколение се вкопчва в битка с по-възрастното.

"Истинско откровение! Съвременните Буч Касиди и Сънданс Кид!"
Стивън Кинг

"Изключителен роман, в който двама приятели се изправят срещу могъщ мексикански наркокартел. "Диваци" е провокативно, чувствено и странно забавно, изпълнено с тръпка странстване през тъмната страна на войната с наркобароните. Свиреп и внушителен трилър с неочаквани сюжетни обрати. Посветен на омразата, жестокостта, алчността и... странните лица на любовта"
San Franciscko Chronicle

Дон Уинслоу, бивш частен детектив и консултант, е автор на шестнайсет романа, между които "Патрул на зазоряване", "Зимата на Франки Машината", "Силата на кучето", "Огън и живот в Калифорния", "Животът и смъртта на Боби Зи". Живее в Южна Калифорния.

Книги, подобни на "Диваци"

Харесвате го по-мрачно

Харесвате го по-мрачно

Стивън Кинг

29.99 лв.
Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Стивън Кинг

36.99 лв.
Дръж се здраво

Дръж се здраво

Харлан Коубън

20.00 лв.
Специален агент

Специален агент

Нелсън Демил

19.99 лв.
Отвъд лъжите
-5%

Отвъд лъжите

Вал Макдърмид

25.56 лв.

Други книги от Дон Уинслоу

Коментари за "Диваци"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах