Абонамент за бюлетин
Децата на нощта
-5%

Децата на нощта

ISBN: 9786190104155
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2019
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 26.00 лв.
Цена: 24.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Фантастика, фентъзи
„Децата на нощта“ е свръхестествен хорър, който не само вдъхва нов живот на легендата за Дракула, но и изследва далеч по-страшни теми – от смъртоносните болести на кръвта до тъмната страна на комунизма и престъпното отношение към децата в румънските сиропиталища по времето на Чаушеску. Романът е награден с „Локус“ и номиниран за „Брам Стокър“.

Докато е в посткомунистическа Румъния, за да помага на местни лекари в лече­нието на деца с различни заболявания на кръвта, американският хематолог Кейт Нойман попада на изоставено пеленаче с имунна болест, която не може да бъде диагностицирана с примитивното оборудване на румънските болници. За да спаси живота на бебето, тя го осиновява и отвежда в САЩ. Там разбира, че уникалната имунна система на Джошуа може да изиграе ключова роля в откриването на лек за редица смъртоносни заболявания като рак и СПИН.

Но преди Кейт да довърши изследванията си, някой отвлича сина й и го връща в Румъния. Някой, който вярва, че Джошуа е пряк потомък на древен род, водещ началото си от Влад Цепеш... и има специални планове за него.

Д-р Нойман е готова на всичко, за да спаси детето – дори да се изправи срещу ужасяващите стригои от легендите, които се оказват съвсем реални. И не е сама – в борбата с тях ще й помогнат един румънски студент и отец Майк O’Рурк, познат на читателите от романа „Лятото на страха“. Но дали обединените им сили ще бъдат достатъчни, за да надвият създанията на мрака?

Хипнотизиращо пътешествие през призрачните руини на Румъния.
- Пъблишърс Уикли

Симънс прави смразяващо описание на Румъния от дните след свалянето на Чаушеску и свързва умело легендата за Дракула с политическата история, за да създаде нова и хитроумна трактовка на идеята за ненаситната жажда на вампира.
- Лайбръри Джърнъл

Брилянтни идеи... Най-интересното и най-издържано от научна гледна точка обяснение на вампиризма... Книга, от която просто не можеш да се откъснеш.
- Локус

Книги, подобни на "Децата на нощта"

Ужас
-5%

Ужас

Дан Симънс

28.41 лв.
Ужас - твърда корица
-5%

Ужас - твърда корица

Дан Симънс

32.30 лв.
Пламъци в рая
-5%

Пламъци в рая

Дан Симънс

18.91 лв.
Замръзване
-5%

Замръзване

Дан Симънс

16.15 лв.
Призраци през зимата
-5%

Призраци през зимата

Дан Симънс

18.05 лв.

Други книги от Дан Симънс

Коментари за "Децата на нощта"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах