Абонамент за бюлетин
Девети

Девети

Издател: СамИздат
Издадена: 2023
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 20.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Оригиналната, пълна и нередактирана версия на романа „Девети“. Авторът посвещава тази книга на социализма в знак на благодарност за неповторимото детство, което това време осигури на всички българчета.

След 30 години пропаганда и охулване, дойде моментът да си спомним за Истината, и да я назовем, такава каквато е. Социализмът бе изключително позитивно време за нашата страна. Той е 99% добро, и 1% лошо, въпреки че в последните години се набляга само на този 1% и се прави опит да се приравни той на него. Грешките и злините не могат да бъдат отричани, и не трябва да бъдат забравяни. Но още по-малко трябва да се забравя всичко положително, което се е случило на народа.

Социализмът заварва държава с 80% селско население, обработващо земята с волове, и остава 80% образовано градско население, с атомна енергия, компютърна индустрия и хора в Космоса. През 1990 г. международни измервания установиха, че България е страната с втори най-висок коефициент на интелигентност в света – само след Израел. Това е истинската оценка за интелектуалното израстване, образованието и развитието на човека като личност.

България нямаше да е това, което е днес, без социализма. Всички ние сме негови деца, включително тези, които го хулят най-пламенно. Но онези, които помним, и имаме съвест, сме длъжни да го запишем.

„Девети“ е вълнуващ исторически роман за ранния социализъм – когато се наливаха основите на нашата нова страна. Време, в което хората вярваха в бъдещето и работеха всеотдайно – за общественото благо, а не за какви ли не мошеници и чорбаджии. В тази книга другарят Тодор Живков е положителен герой, партизаните – взели властта след 9 септември – също. В тази книга не са спестени грешките, но не е спестен и огромния скок, показан през очите, както на елита, така и на обикновените хора.

Талантът на автора е впечатляващ, и както и в другите му книги, сюжетът е изпълнен с вълнения и обрати. Най-добрият начин да възприемете епохата е когато не можете да отделите поглед от редовете…

Приятно четене…

Книги, подобни на "Девети"

Селфи

Селфи

Добри Божилов

20.00 лв.
Гай Балоний

Гай Балоний

Добри Божилов

14.00 лв.
Сенките

Сенките

Добри Божилов

24.00 лв.
Селфи

Селфи

Добри Божилов

20.00 лв.
Задругата, книга 3: Сказанието

Задругата, книга 3: Сказанието

Добри Божилов

20.00 лв.

Други книги от Добри Божилов

Коментари за "Девети"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах