Абонамент за бюлетин
Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители
-5%

Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители

ISBN: 9789543270958
Издадена: 2016
Брой страници: 270
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x22.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 18.05 лв.
„Ръководство трябва да означава предоставяне на контрол, вместо поемане на контрол, както и създаване на ръководители, а не възпитаване на подчинени.“

Дейвид Маркет, опитен военноморски офицер, е привикнал да дава заповеди. Като новоназначен командир на атомната подводница Санта Фе той отговаря за повече от сто моряци посред морските бездни. В тези екстремни условия на постоянен стрес, при които не остава място за грешки, е особено важно всичките му хора да си вършат работата, при това добре. Само че корабът е дамгосан от нисък дух, слабо представяне и най-голямото текучество в целия флот. Маркет започва като всеки друг офицер, докато един ден, поради незнание, дава невъзможна за изпълнение заповед, а подчинените му опитват да я изпълнят. Когато попитал защо не са се възпротивили, отговорът гласял: „Защото вие разпоредихте.“ Маркет осъзнава, че работи в култура на подчинение, както и че всички те са в опасност, докато не променят из основи начина си на действие. Оттук нататък Маркет поема нещата в свои ръце и започва да насажда идеята за ръководство на всички равнища.

Да обърнем курса! е истинска история за това как Санта Фе излита от последно до първото място във флотилията, като се възправя срещу традиционно установения в Американския военноморски флот команден подход. Преодолял собствените си пориви да поеме контрола изцяло, капитан Маркет успява да наложи много по-продуктивния модел на делегирана власт. Независимо от естеството на вашия бизнес или служебно положение, вие можете да приложите на практика ръководните насоки на Маркет и промените собствения курс.

В замяна ще получите: работна среда, в която всеки около вас отговаря за действията си, в която всички са по-бодри и щастливи, в която всеки един е ръководител.

------------------
Завършил с отличие Военноморската академия на САЩ, Л. Дейвид Маркет командва атомната многоцелева подводница USS Санта Фе от 1999 до 2001 година. Корабът му печели множество награди, като показал най-забележителен напредък в целия Тихоокеански флот на САЩ и се превърнал в най-боеспособна единица в своята ескадра. След демобилизирането си Маркет е бизнесконсултант по проблемите на ръководството из цялата страна. Пожизнен член на Съвета по външни отношения, той живее във Флорида със съпругата си Джейн.

Книги, подобни на "Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители"

Живей в кресчендо
-10%

Живей в кресчендо

Стивън Кови

18.00 лв.
Просто слушай: Открийте тайната за достигането до абсолютно всеки
-5%

Просто слушай: Открийте тайната за достигането до абсолютно всеки

Марк Гоулстон

18.99 лв.
Успехология
-13%

Успехология

Питър Сейдж

28.00 лв.
10 задължителни четива по емоционална интелигентност

10 задължителни четива по емоционална интелигентност

14.95 лв.
Изключителните
-10%

Изключителните

Малкълм Гладуел

16.19 лв.

Други книги от Л. Дейвид Маркет

Коментари за "Да обърнем курса! Истинска история за превръщане на подчинени в ръководители"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах