Абонамент за бюлетин
Дай и ще получиш
-10%

Дай и ще получиш

ISBN: 9789547714489
Издател: Кръгозор
Издадена: 2021
Брой страници: 384
Корица: Твърда
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 28.00 лв.
Цена: 25.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си
Защо, когато помагаме на другите, печелим и ние.

В продължение на много години ние се фокусираме върху индивидуалните двигатели на успеха: страст, упорита работа, талант и късмет. Но днес успехът все повече зависи от това как си взаимодействаме с другите.

Алтруистът, Егоистът и Кантарът са трите основни роли в социалните взаимоотношения и сe проявяват най-вече в бизнес средата.

Егоистите сa като черни дупки – те засмукват максимално количество облаги и енергия от фирмата, без да се интересуват какво причиняват с това на колегите си. Кантарите са най-многобройната група и следват принципа „колкото ти на мене – толкова аз на тебе“. Алтруистите са най-малко, но имат силата да трансформират както отделни хора, така и цели компании и общности, като внасят атмосфера на доверие, уважение и лоялност във взаимоотношенията. Те щедро споделят времето, енергията, знанията, уменията, идеите и връзките си с другите, без да очакват нещо в замяна. Някои от тях обаче „прегарят“, затова умните Алтруисти не позволяват да бъдат превръщани в изтривалки. Те не само правят организацията по-добра, а и самите печелят повече признания и успехи и се чувстват по-удовлетворени и щастливи от останалите групи.

Организационният психолог Адам Грант е проучил повече от 3000 души от различни индустрии и култури по света, както и факти от историята, бизнеса, политиката, за да формулира принципите на успеха на Алтруиста и да отговори на въпросите как и защо той се издига до върха, какво печели за другите и за себе си и как ние да бъдем такива.

„Най-добрият начин да се издигнете до върха на стълбата е да вземете и другите със себе си!“

------------------
Адам Грант има бакалавърска степен от Харвард и докторска степен от Университета в Мичиган. Автор е на четири книги – бестселъри на New York Times, продадени в милиони копия и преведени на 35 езика. Консултира клиенти като Google, NBA, Bridgewater, фондация „Гейтс“. TED лекциите му са гледани повече от 20 милиона пъти. Признат е за една от десетте най-влиятелни личности в света в областта на мениджмънта, присъства в класациите „40 под 40“ на Fortune. Живее във Филаделфия със съпругата си Алисън и трите им деца.

Книги, подобни на "Дай и ще получиш"

Новаторите
-10%

Новаторите

Адам Грант

27.00 лв.
Помисли пак
-10%

Помисли пак

Адам Грант

25.20 лв.
Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.

Други книги от Адам Грант

Коментари за "Дай и ще получиш"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах