Абонамент за бюлетин
Градоустройство - 1 част<br>Основи на теорията и практиката на градоустройството

Градоустройство - 1 част
Основи на теорията и практиката на градоустройството

ISBN: 9546421669
Издател: Пенсофт
Издадена: 2003
Брой страници: 494
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 20.40x28.00
Тегло: 1.186
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 22.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Архитектура и дизайн
Учебникът по "Градоустройство" с предназначен зя студентите от Факултети по "Екология, ландшафтна архитектури и агрономство" в Лесотехнически университет - София по специалностите: "Ландшафтна архитектура", образователно-квалификационна степен "Магистър", на които авторът преподава дисциплината "Градоустройство и териториално устройство"; "Екология и опазване на околната среда", образовятелно-квалификационни степени "Бакалавър" и "Магистър", на които авторът преподава дисциплините "Основи на градоустройство и териториалното устройство" и "Съвременно градоустройство и териториално устройство".
Трудът има за цел да даде на студентите необходимите знания за формиране на обща култура в областта на пространствената организация на населените места и извънселищните територии, като ги запознае с основите на теорията и практиката на градоустройството и с актуални проблеми на съвременното градоустройство - с оглед на тяхното бъдещо участие като специалисти в комплексната дейност по изграждане на жизнената среда.
Материалът е обособен в две части и включва 35 модула, в които са формулирани повече от 130 цели и над 200 въпроси и задачи за дискусия и проверка на знанията. Всеки модул започва с основни цели, включва увод, съдържание, обобщение, ключови думи и изрази и завършва с въпроси за дискусия и проверка на знанията.
Много от разгледаните модули включват широк илюстративен материал от нашата и световната практика. Основното предназначение на илюстрациите (повече от 650 в първата част и 330 във втората част градоустройствени и архитектурни схеми, планове, чертежи, снимки) от над 50 страни от света е да се съкрати описателната страни на разглежданите проблеми и зрително да се обогатят анализираните теми.
Съобразен и допълнен с препоръките и изискванията на новите нормативни документи, призвани да осъществят реформата в териториалното и селищното устройство в нашата страна в началото на XXI век, учебникът по "Градоустройство" може да бъде ползван и от студенти от други технически Вузове, както и полезен на широк кръг специалисти от практиката, участващи в устройството на териториите и хармоничното изграждане на околната среда.
В ГРАДОУСТРОЙСТВО. ЧАСТ 1. ОСНОВИ НА ТЕОРИЯТА И ПРАКТИКАТА НА ГРАДОУСТРОЙСТВОТО се разглеждат: същността и задачите на градоустройството; градоустройствената класификация и функционалната типизация на населените места; основните селищни елементи - урегулирани поземлени имоти, квартали, площади, улици, улични кръстовища и улични възли; основните структурни форми и функционалното зониране на населените места; технико-икономическите показатели за устройство на територията и застрояване на поземлените имоти; съдържанието на устройствените зони в градския организъм — жилищни зони, производствени зони, зони за отдих, централни зони и др.; особеностите на зелените площи и зелените системи; комуникационно-транспортната система; различните инженерно-технически мрежи; проблемите на кадастъра.

Книги, подобни на "Градоустройство - 1 част
Основи на теорията и практиката на градоустройството"

Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративни дървета в населените места

Наръчник за засаждане, пресаждане, грижи и резитби на декоративни дървета в населените места

Невена Цветкова

20.00 лв.
За архитектурата
-10%

За архитектурата

Марк Витрувий Полион

54.00 лв.
Старобългарската църковна архитектура
-10%

Старобългарската църковна архитектура

Богдан Филов

13.50 лв.
Пишеща архитектура
-5%

Пишеща архитектура

Мария Диамандиева

14.25 лв.
Канон и стил в архитектурата
-5%

Канон и стил в архитектурата

Вихрен Бакърджиев

23.75 лв.

Други книги от Атанас Ковачев

Коментари за "Градоустройство - 1 част
Основи на теорията и практиката на градоустройството"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах