Абонамент за бюлетин
Градове за хората
-10%

Градове за хората

ISBN: 9786191862696
Издател: Жанет 45
Издадена: 2016
Брой страници: 276
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Архитектура и дизайн, Политика, публицистика, медии, Публицистика
Ян Геел, едно от най-значимите имена в градското планиране и автор на многобройни проекти за подобряване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Мускат, Мелбърн, Сидни, Сан Франциско, Сиатъл, Ню Йорк.

„Добрата градска среда продължава да бъде голямо предизвикателство за архитектурните изследвания и образование. Прекалено малко е направено досега, за да се осигурят качествени обитаеми градове за бързо растящото население в световен мащаб. Моята нова книга „Градове за хората“, която ще излезе на български през октомври, дава много отговори на това какво може да се направи, но по-важното е как да бъдем сигурни, че този нов тип хуманистичен коректив ще бъде приложен.“
Ян Геел

"Ян Геел е най-добрият наблюдател на качеството на градската среда и неоценим като философ на големия град за разрешаване на кризите на околната среда и здравето, с които се сблъскваме днес. Като се има предвид, че половината световно население обитава големите градове, цялата планета трябва да се поучи от уроците, преподавани от него в „Градове за хората“."
Жанет Садик-Хан, Комисар на Транспортния департамент на град Ню Йорк

Геел е бивш професор в Кралската академия по изящни изкуства в Дания и съосновател на студиото Gehl Architects, което консултира градове с цел подобряване на обществените пространства и подпомага прехода от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт. Основа в работата му е идеята за публичното пространство в градовете като човешко право. Според него добрите условия за пешеходство и колоездене трябва да са неизменна част от всяка интегрирана политика в областта на общественото здраве. През 2016 г. по повод 50 години от началото на работата си Геел е избран за куратор на датския павилион на архитектурното биенале във Венеция.

Книги, подобни на "Градове за хората"

Смъртта на Бялата лисица

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

24.00 лв.
Влиянието на науката върху обществото
-5%

Влиянието на науката върху обществото

Бъртранд Ръсел

17.10 лв.
Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.

Други книги от Ян Геел

Коментари за "Градове за хората"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах