Абонамент за бюлетин
Горо-горо

Горо-горо

ISBN: 9786199175132
Издател: Дакелче
Издадена: 2022
Брой страници: 150
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 25.90 лв.
Цена: 25.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Приказки и легенди
На лов за звезда, пътешествието на Дарума и други японски приказки

„Пътешествието на Дарума: седем пъти падни, осем пъти стани“, „Кихавицата на лисицата“, „На лов за звезда“, „Дайдарабочи, детето от кал“, „Разменените сънища“, „Ямабико, или гласът на планината“... Една дузина пъстри японски предания, предадени и обвързани поновому от италианската разказвачка Лаура Имаи Месина. За малки и големи любители на пътешествията в приказни светове, стари времена и далечни култури, на които ни пращат въображението и любознателността.

„Когато някой в земите на Ямато се удари, няма да възкликне само „ай“, а ще добави отпред и едно „итай!“ („ох, боли“ на японски). Когато се уплаши или се притесни, също може да се изрази с междуметие: „бику-бику“ и „пири-пири“. Ето защо ми се прииска да включа в тези приказки част от богатите японски звукоподражания... И „горо-горо“ е от тях. Означава времето, което минава в удоволствие от минаването на времето. „Да правиш горо-горо“ е да се отпуснеш, да помързелуваш и да се насладиш на това. Но не само. „Горо-горо“ е звукът на нещо голямо и тежко, което се търкаля. Или на стомаха, който къркори. Или на падащата гръмотевица (често децата наричат гърма именно „горо-горо“, както наричат съня „нани-нани“). „Горо-горо“ е и мъркането на котката...“
Лаура Имаи Месина

Лаура Имаи Месина е родена в Рим, но живее в Япония, в градче край морето на около половин час с влак от Токио. Има две деца, които говорят италиански и японски, и дом, пълен с книги. Лаура пише и преподава в университета. Последният ѝ роман, „Споделено с вятъра“, е преведен на над двайсет езика, сред които и български. Това е първата ѝ книга за деца, въпреки че е подходяща за читатели от всякаква възраст. В нея тя смесва по неподражаем начин елементи от японския фолклор със собственото си въображение и създава 12 вълшебни приказки за чудния живот в Ямато, които да чете вечер на своите две деца.

---------------------
Филип Джордано е роден в Лигурия, Италия в семейството на майка филипинка и баща швейцарец. Неуморен пътешественик, Джордано се установява в Токио, където и работи. Изучавал изящни изкуства и анимация в Торино, той работи за множество списания и издателства, като рисува илюстрации, майстори играчки и създава детски филми и книги. Стилът му е семпъл откъм форма, но толкова пищен откъм цветове, което го прави светкавично разпознаваем и уникален. Илюстрациите му получават международно признание и награди като Сребърен медал от Society of Illustrators и отличието White Raven.

Книги, подобни на "Горо-горо"

Ех, магесническа му работа
--3%

Ех, магесническа му работа

Калоян Захариев

24.90 лв.
Сърничката Точица

Сърничката Точица

Хелън Питърс

9.90 лв.
Агънцето Лъки

Агънцето Лъки

Хелън Питърс

9.90 лв.
Голямото бягство на зебрата

Голямото бягство на зебрата

Катрин Ръндал

17.49 лв.
Одисея. Приключенията на Одисей
-10%

Одисея. Приключенията на Одисей

18.86 лв.

Други книги от Филип Джордано

Коментари за "Горо-горо"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах