Абонамент за бюлетин
Голяма книга за Индия
-10%

Голяма книга за Индия

ISBN: 9786191953509
Издател: Книгомания
Издадена: 2023
Брой страници: 752
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 49.90 лв.
Цена: 44.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители
„Голяма книгат за Индия" е третата от поредицата „Големи книги“ на пътуващия тандем Румяна Николова и Николай Генов. Този път те са избрали за своя разказ от 752 страници, илюстриран с над 2000 снимки, една от големите световни цивилизации, родена на Индийския субконтинент. Трудната задача става възможна, след като двамата са прекарали над три години в Индия и са изминали по пътищата ѝ повече от 120 000 км – маршрут, равен на три екватора.

Разказът ще ви отведе от най-южната точка – нос Коморин, до средновековните тибетски княжества Ладак и Занскар на север, сред пясъците на пустинята Тар на запад, до големия завой на Брахмапутра на изток, където завършва най-мощната планинска система на Земята – Хималаите. Ще прочетете за големите световни религии, съжителстващи по тези земи. Заедно с авторите ще се отправите на поклонение при изворите на Майка Ганг, в планините храмове на джайнистите и в градовете храмове в Юга на тамилите, в пещерните храмове и в Кхаджурахо – света на „вкаменената любов“. Ще поживеете в най-свещения индийски град Варанаси, ще вървите по стъпките на Буда, ще влезете в Златния храм на сикхите в Амритсар. Ще се потопите в атмосферата на Кумбха Мела – най-голямото поклонение в историята на света, събрало над 30 милиона поклонници на едно място. Ще надникнете в хималайските светилища Кедарнатх и Бадринатх. Ще имате шанса да разгледате разкошни дворци, да присъствате на пищни празненства и да се запознаете с екзотични племена. Ще научите кои са садху, ще разберете повече за системата йога и за аюрведа. Ще се разходите из огромни мегаполиси.

На тези, които са се спрели на далечната страна за следващи свои пътувания, ГОЛЯМА КНИГА ЗА ИНДИЯ ще им помогне да изберат не само къде, но и как приятно и безопасно да скитат из лабиринта на индийската цивилизация.

Особено висока стойност на това издание придава фактът, че негов редактор е добре известната в света на индологията проф. Милена Братоева.

Книги, подобни на "Голяма книга за Индия"

Голяма книга за Испания
-10%

Голяма книга за Испания

Румяна Николова, Николай Генов

49.50 лв.
Голяма книга за Китай
-10%

Голяма книга за Китай

Румяна Николова, Николай Генов

44.01 лв.
Свещените места по света - луксозно колекционерско издание

Свещените места по света - луксозно колекционерско издание

Колектив

32.00 лв.
Пътувам и ям из Андалусия
-10%

Пътувам и ям из Андалусия

Фиона Дънлоп

35.10 лв.
Италия - вечната приказка
-10%

Италия - вечната приказка

Михаела Манасиева

15.30 лв.

Други книги от Румяна Николова

Коментари за "Голяма книга за Индия"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах