Абонамент за бюлетин
Голата маха
-10%

Голата маха

ISBN: 9786191612925
Издател: Персей
Издадена: 2023
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.99 лв.
Цена: 17.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Световна класика, Проза
„Голата маха“ е от рядко срещаните книги, които съчетават удоволствието от изящен стил и магията да преобърнат живота ти, когато си на кръстопът.

Мариано Реновалес има уникален талант, който го превръща в най-известния и скъпоплатен художник на Испания. Роден в семейството на скромен селски ковач, той стига до елита в Рим, Париж и Мадрид. Животът му е белязан от бедност и богатство, слава и падение, аплодисменти и критики… И две жени - изящната Хосефина, за която се оженва, и ослепителната графиня Де Алберка, която става негова любовница.

Но защо се случва така, че когато най-накрая получим това, което сме желали, то ни е малко? А ако губим това, което прави живота ни непоносим, ние отново го искаме обратно, иначе ще сме нещастни?

Ние сме такива: бедни, излъгани деца, които вчера са плакали за това, което презират днес, а утре ще го желаят отново; бедни, излъгани същества, носещи се в живота на крилете на каприза.

Чувствен и дълбок роман за любовта и прозрението за важните неща в живота. Заглавието на книгата се отнася до известната картина със същото наименование от Франсиско де Гоя, намираща се в музея Прадо. Висенте Бласко Ибанес е най-големият испански писател реалист на ХХ век. У нас е популярен с романите си „Четиримата конници на Апокалипсиса“ и „Тръстика и кал“.

Книгата е част от поредицата "Световна класика", удостоена с наградата "Златен лъв" на АБК за издателски проект с най-голям обществен отзвук.

Книги, подобни на "Голата маха"

Четиримата конници на Апокалипсиса
-10%

Четиримата конници на Апокалипсиса

Висенте Бласко Ибанес

13.49 лв.
Разкази от Лазурния бряг
-10%

Разкази от Лазурния бряг

Висенте Бласко Ибанес

13.41 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
В очакване на Годо
-10%

В очакване на Годо

Самюъл Бекет

12.60 лв.
Играчът на рулетка

Играчът на рулетка

Ф. М. Достоевски

18.00 лв.

Други книги от Висенте Бласко Ибанес

Коментари за "Голата маха"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах