Абонамент за бюлетин
Годината на нашата любов

Годината на нашата любов

ISBN: 9786197581409
Издател: Lemur
Издадена: 2022
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Италианска
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 19.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Една необикновена история за приятелство и любов. Този богат, вдъхновяващ роман проследява историята на съвременна Италия, от 1975 до 2013 година, през съдбата на двама души от различни обществени прослойки.

Валерио и Оливия растат заедно в разкошната вила на семейство Морганти в Болония, неразделни приятели, въпреки че идват от много различни светове: Оливия, дъщерята на Морганти, е наследница на голямо индустриално богатство, докато Валерио е син на техните градинар и камериерка. Встрани от опасностите, бушуващи в нестабилната Италия през 70-те години на миналия век, двамата споделят първата си невинна целувка на пет години, което предвещава началото на дълга връзка, продължила десетилетия.

Тъй като Валерио трябва да се премести в беден квартал в Рим, а Оливия да влезе във висшето общество, животът се опитва да ги раздели на всяка крачка, но безуспешно, връзката между тях е толкова силна. Година след година те се срещат само за няколко мига, които се усещат сякаш са вечни, а приятелството им става все по-силно и плашещо. Те поемат по различни пътища: Оливия обикаля света в търсене на себе си, докато Валерио се посвещава на престижна кариера, която не го удовлетворява, в страна, която бързо губи своята идентичност в политическите кризи от ерата на Берлускони. Все пак те продължават да се срещат отново и отново на кръстопътищата в живота.

------------------
Катерина Бонвичини е италианска писателка, която разделя времето си между Рим и Милано. Има диплома по модерна литература от университета в Болоня. За романа си L'equilibrio degli squali (2008) печели Premio Rapallo, Premio Fregene и Premio Frignano в Италия и Grand Prix de l'Héroïne Madame Figaro във Франция. Следват книгите Il sorriso lento (2010), Годината на нашата любов (2014), Tutte le donne di (2016) и Fancy Red (2018), които са преведени в няколко страни и я нареждат сред най-значимите съвременни автори в Италия.

"Този роман е един от най-добрите методи да разберем Италия през последния половин век. Всичко е фино, нищо не е предсказуемо... Има хумор, остроумие, деликатност... Трябва да прочетете Годината на нашата любов."
Le Monde

Книги, подобни на "Годината на нашата любов"

Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.
Спасителят

Спасителят

Никълъс Спаркс

19.99 лв.

Други книги от Катерина Бонвичини

Коментари за "Годината на нашата любов"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах