Абонамент за бюлетин
Гена Димитрова от А до Я + CD

Гена Димитрова от А до Я + CD

ISBN: 9786199069905
Издател: Турандот
Издадена: 2014
Брой страници: 334
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 22.50x23.00
Корична цена: 47.00 лв.
Цена: 47.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Музика, Биографична литература, Биографична литература
Книгата „Гена Димитрова от А до Я” на журналиста Димитър Сотиров е първото сериозно проучване на личния архив на прочутата прима. Той включва хиляди снимки, стотици рецензии, интервюта, писма, програми и плакати, аудио и видео записи от участия по сцени в цял свят в продължение на 35 години. Авторът, познат от радиоефира и от телевизионния екран, е осъществил десетки лични интервюта с приятели, близки, колеги и познати на изпълнителката и е проучил архивите на световни оперни театри като „Ла Скала”, „Метрополитън” и „Реджо ди Парма”.

Освен припомнянето на впечатляващите й постижения на сцената, читателите на книгата научават не много известни подробности за живота на сопраното, разказани в 30 глави по азбучен ред. Сред тях се открояват разказите за семейството, за съпруга на примата, за нейната щедрост и за школата й, през която са преминали редица известни днес оперни певци. Заразяват с хумора си разказите на Гена Димитрова за куриозни случки от биографията й. В отделна глава са поместени цитати от изказвания и интервюта на сопраното за живота, изкуството, творчеството, публиката. Два текста в изданието са написани от проф. Александър Йосифов и проф. Боянка Арнаудова.

Повече от 30 са приятелите и колегите на Гена Димитрова, споделили личните си спомени за нея – Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Никола Мартинучи, Мирела Френи, Анна Томова-Синтова, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, Веселина Кацарова, Александрина Пендачанска, Стефка Евстатиева, Христина Ангелакова, Никола Гюзелев, Дарина Такова, Франческа Патане, Юлиан Константинов, Роберто Скандиуци, Наоко Мацуи.
Изданието съдържа общо над 350 графични и снимкови изображения.

Като безплатно приложение към книгата има аудиодиск със записи от Златния фонд и от Фонотеката на БНР с арии на Гена Димитрова от опери на Верди, Пучини, Понкиели, Маскани, Джордано, Ал. Йосифов в съпровод на Софийската филхармония и на Симфоничния оркестър на БНР.

Световноизвестният испански тенор Хосе Карерас уважи като почетен гост премиерата на книгата „Гена Димитрова от А до Я”, състояла се на 9 декември в залата на Софийската опера и балет. Той получи символичния първи екземпляр на творбата, посветена на голямото българско драматично сопрано. Пред изпълнената до краен предел зала прочутият тенор си припомни приятелството си с Гена Димитрова, започнало през 70-те години на 20-и век и продължило до смъртта й през 2005. Авторът бе представен от директора на Софийската опера акад. Пламен Карталов, за книгата говори известната българска музиколожка проф. Боянка Арнаудова.

Книги, подобни на "Гена Димитрова от А до Я + CD"

#selfmade - Любо Киров. Всичко е имало смисъл

#selfmade - Любо Киров. Всичко е имало смисъл

Любо Киров

29.90 лв.
Братя Аргирови. Гот е да сме двама
-10%

Братя Аргирови. Гот е да сме двама

Братя Аргирови

31.50 лв.
Книга за песните - колекционерско издание 3 картички и репетиционни аудиозаписи
-10%

Книга за песните - колекционерско издание 3 картички и репетиционни аудиозаписи

Стефан Вълдобрев

21.60 лв.
С ритъм и любов - Елица Тодорова

С ритъм и любов - Елица Тодорова

Елица Тодорова

20.00 лв.
Веселин Маринов: От любов
-10%

Веселин Маринов: От любов

Веселин Маринов

22.50 лв.

Други книги от Димитър Сотиров

Коментари за "Гена Димитрова от А до Я + CD"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах