Абонамент за бюлетин
Галопиращи коне
-10%

Галопиращи коне

ISBN: 9789545169984
Издател: Летера
Издадена: 2013
Брой страници: 504
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Мишима Юкио (1925-1970) завършва право в Токийския университет, но скоро след дипломирането си се отдава изцяло на писателските си занимания. Животът му е пъстър и ексцентричен – режисьор и актьор в театъра и киното, дирижира симфоничен оркестър, занимава се с карате, кендо и тежка атлетика, пилотира бойни самолети, извършва 7 околосветски пътешествия, поддържа малка армия от самураи. Завършва живота си с ритуално самоубийство. Критиката го утвърждава като емблематична фигура на японската култура от десетилетията след Втората световна война. Автор е на 40 романа, пише поезия, есета и пиеси. Мишима е номиниран три пъти за Нобеловата награда за литература.

Мишима Юкио е един от най-значителните и най-коментиранияпонски писатели на ХХ век. Наричат го японския Хемингуей, сравняват го с Джойс, преводи на творбите му се издават по целия свят, а пиесите му се играят на най-престижните сцени.

--------------------

Галопиращи коне

Началото на действието във втората част от тетралогията Морето на плодородието е 1932 г. Хонда е вече съдия, подчинен на принудите на кариерата и брака. Убеден е, че безвременната смърт на най-добрия му приятел Кийоаки е обезсмислила и собствения му живот. На турнир по кендо, където е отишъл служебно, Хонда е завладян от представянето на един млад боец, в когото разпознава преродения си приятел. Но възторгът му скоро се превръща в смут, тъй като младият Исао се оказва фанатик, запленен от самурайския морал на епохата Мейджи, който е убеден, че капитализмът е отговорен за деградацията на модерна Япония.

Момчето се увлича в безразсъдно рискована акция, замислена на практика като самоубийство, чиято цел е да бъдат екзекутирани представители на финансовия елит на страната. Заговорът е разкрит поради предателство...

В Галопиращи коне Мишима брилянтно проследява конфликтите на времето, но отново показва превъзходно стилистично майсторство. Природата и сезоните са обвързани с дълбока символика, а кодовете на японската традиционна култура и религия са умело вплетени в тъканта на романа.

Книги, подобни на "Галопиращи коне"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Мишима Юкио

Коментари за "Галопиращи коне"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах