Абонамент за бюлетин
В леглото с Гор Видал
-5%

В леглото с Гор Видал

ISBN: 9786192620066
Издател: Black Flamingo
Издадена: 2022
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 23.00 лв.
Цена: 21.85 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Биографична литература
Гор Видал, който умира през юли 2012 г., твърди, че няма такова нещо като „гей“, а само гей сексуални актове. Но каква е истината за неговия сексуален живот и сексуалност – и как това оказва влияние на неговото писане и обществени позиции?

Тим Тийман интервюира много от най-близките приятели и роднини на Видал, включително Клеър Блум и Сюзан Сарандън, и проучва богатия личен архив на Видал, за да изгради пълнокръвен портрет на една мащабна творческа фигура.

За първи път Тийман разкрива с кои холивудски звезди Видал е имал интимни отношения, живота му с партньора му Хауърд Остин, включително и мъжете, на които и двамата са се наслаждавали. Наистина ли е бил, както твърди, бисексуален и ако да, колко близо е бил до сключване на брак, включително с Клеър Блум и Джоан Удуърд? И ако Видал наистина е бил гей мъж, защо не е искал да го каже – по-лично ли е било, отколкото предполага интелектуалното възражение да не бъде определян?

Макар Видал да се бори срещу категоризирането и етикетите, Тийман показва как той в своите книги, статии и изяви в медиите се доказва и като ярък защитник на правата на гей хората. Също за първи път Тийман ярко и трогателно разказва за последните, болезнени и трагични години от живота на Видал, когато той се отдава на алкохола, изпада в деменция и това в крайна сметка предопределя трагичната му смърт.

Както самият Тийман казва, „Видал умира, както е живял – умно, сложно, упорито, но с любов около себе си, въпреки най-добрите му опити да я предотврати“. Това може би не е перфектната биография на Видал, при това фокусирана върху сексуалната му страна, но определено е изключително достоен поглед към една огромна, въздействаща с мащаба си фигура.

Книги, подобни на "В леглото с Гор Видал"

Аз пазих небето на Райха
-10%

Аз пазих небето на Райха

Хайнц Кноке

19.80 лв.
Дълбини

Дълбини

Дорийн Кънингам

18.00 лв.
Нерон
-10%

Нерон

Антъни Еверит

31.50 лв.
Божествена
-10%

Божествена

Дейзи Гудуин

18.00 лв.
Баленсиага

Баленсиага

Еманюел Дирикс

19.90 лв.

Други книги от Тим Тийман

Коментари за "В леглото с Гор Видал"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах