Абонамент за бюлетин
Вдовицата на Дракона

Вдовицата на Дракона

ISBN: 9786192203474
Издател: Лексикон
Издадена: 2022
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Любов, далечни морета, екзотични обичаи, светли и мрачни човешки страсти – във „Вдовицата на Дракона“ на неподражаемия приключенски автор Петър Бобев, познат на няколко поколения благодарни читатели, има от всичко по много.

Романът, написан през 1977 година, е неочаквано актуален и днес. В него са събрани теми, събуждащи бурни спорове в съвремието – за мъжкото и женското начало, за робството на тялото и духа, за религиозната непримиримост. Всичко това е оплетено в сюжет, който навива пружината на напрежението до скъсване. Злото и доброто отново кръстосват мечове в една от най-шеметните истории за тъмните страни на науката и религията, победени от любовта и стремежа към свобода. – Силвия Недкова

--------------------
Петър Бобев Петров е български писател, автор на приключенски, научнофантастични и исторически разкази, повести, новели и романи, на приказки и други литературни произведения. Роден е на 9 август 1914 г. в Горна Оряховица, Живее и учи в София, където баща му става учител по история в Първа мъжка гимназия. На 12-годишна възраст остава сирак. Започва да пише четиридесетгодишен. Първите му произведения са приказки за дъщеричката му Ани. Отпечатани са първо в редактираното от Ран Босилек списание „Дружинка“. Петър Бобев е автор предимно на юношески приключенски романи със силни фантастични и/или исторически елементи. Разнообразието на теми в книгите му е голямо – подводният свят, древни цивилизации, праисторически същества, екзотични места, теми от историята на България. Бързо става един от най-популярните писатели за юноши в България. Петър Бобев е награждаван нееднократно, а през 1994 г. е удостоен с националната награда за детска литература „Петко Р. Славейков“ за цялостно творчество. Умира на 27 април 1997 г. в София.

Книги, подобни на "Вдовицата на Дракона"

Тръненият венец

Тръненият венец

Петър Бобев

20.00 лв.
Конгамато

Конгамато

Петър Бобев

20.00 лв.
Изгнаникът от Немезида

Изгнаникът от Немезида

Петър Бобев

15.94 лв.
Добруджанският феникс

Добруджанският феникс

Стефка Станчева

23.50 лв.
Човекът от последния вагон

Човекът от последния вагон

Марта Радева

18.00 лв.

Други книги от Петър Бобев

Коментари за "Вдовицата на Дракона"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах